Live Live

Gemengde reacties op belevingsvlucht

Gepubliceerd: Donderdag 31 mei 2018 10:22

Gemengde reacties op belevingsvlucht

Woensdagavond vloog een Boeing 737-800 van Transavia urenlang rondjes boven delen van Nederland. Het doel van deze belevingsvlucht was de omwonenden laten ervaren welk lawaai de vliegroutes van Lelystad Airport op gaan leveren.De vlucht vertrok twee uur later dan gepland. Vanwege een technisch mankement moest er een ander, gelijkwaardig, toestel komen. De overheid meldde van tevoren al dat de vlucht niet bedoeld was om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien. Er kwam veel kritiek op deze belevingsvlucht omdat deze niet representatief zou zijn. Het was slechts één toestel dat zonder passagiers en bagage rondvloog.

Tijdens de vlucht zijn alle naderings- en vertrekroutes rondom Lelystad Airport gevolgd. Op de Ginkelse Heide keek wethouder Leon Meijer naar de belevingsvlucht. Het geluid viel hem niet tegen: “maar als je het twintig keer op een dag hoort, en dat het hele jaar door, is het knap irritant”. Actiegroep Stichting Red de Veluwe was ook aanwezig op de heide. Volgens hen viel het lawaai niet mee: “Je moet er niet aan denken dat dit straks vijftig keer per dag over je hoofd komt."

Op social media liepen de reacties uiteen. Honderden mensen reageerden. De één vond het “verschrikkelijk” en de andere had “niks gehoord”. De testresultaten en gemeten geluidsniveaus worden binnenkort bekend gemaakt.

Foto: Pxhere

Deel deze pagina: