Live Live

Gemeente zoekt waardevolle bomen

Gepubliceerd: Maandag 12 juni 2017 16:25

Gemeente zoekt waardevolle bomen

De gemeente Ede start met het inventariseren van waardevolle en monumentale bomen op particulier terrein. Boomdeskundigen gaan vanaf maandag de wijken in om eigenaren van waardevolle bomen gratis advies te geven over onderhoud en verzorging.

De inventarisatie start in de dorpen Harskamp, Wekerom, Lunteren en Otterlo. Daarna volgen andere delen van de gemeente.

Het groene karakter van Ede
Bomen leveren een belangrijke bijdrage aan het groene karakter van Ede. Om dit groene karakter te behouden wil de gemeente Ede een overzicht hebben van alle waardevolle en monumentale bomen in Ede, ook op particulier terrein. Bomen die op gemeentegrond staan, zijn al in kaart gebracht.

Wethouder Leon Meijer: “Bomen die bijdragen aan het groene karakter van Ede, willen we goed beschermen. We helpen eigenaren daarbij, zodat ze weten hoe ze een waardevolle boom het beste kunnen verzorgen.”

Bezoek in de wijk
In de periode juni tot en met december 2017 gaan boomdeskundigen de wijken in. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de gemeente Ede en kunnen zich ten alle tijden identificeren. Ze nemen contact op met de bewoners op het moment dat er vermoedelijk waardevolle en monumentale bomen in de tuin staan. Naast het geven van gericht advies aan de eigenaar, is het uiteindelijke doel dat de gegevens van alle waardevolle en monumentale bomen in Ede op een kaart staan en daarmee beschermd worden.

Deel deze pagina: