Live Live

Gemeente reageert op overlast Huygenspark

Gepubliceerd: Maandag 29 oktober 2018 11:28

Gemeente reageert op overlast Huygenspark

Volgens de Edese politie ondervinden omwonenden van het Huygenspark in Ede-Zuid nogal wat overlast van hangjeugd. De jongeren zorgen vooral in de avond voor onrust onder buurtbewoners.

Bewoners ondervinden vooral hinder aan vervuiling en geluidsoverlast, ze voelen zich tevens niet veilig in het park. Ook de gemeente Ede herkent deze signalen, EDE TV Nieuws ging in gesprek met Patricia Nep, woordvoerder van de gemeente.


Wat doet de gemeente?

Patricia Nep zegt inderdaad verontrustende meldingen van bewoners binnen te krijgen. Maar wat gaat de gemeente met de signalen doen? ‘Allereerst adviseren we overlast bij de politie te melden. Daarnaast willen we informatiebordjes herplaatsen waarop duidelijk de regels staan, zo mag het park in de avond en nacht bijvoorbeeld niet bezocht worden.’

Actief met betrokkenen in gesprek

Patricia Nep vertelt verder dat gemeente actiever met de jonge onruststokers in gesprek wil. ‘Wat beweegt hen zich zo te gedragen? Welke alternatieve bezigheden zijn er voor de jeugd beschikbaar?’ De gemeente wil tevens actief contact leggen met de omwonenden. ‘Waar maken ze zich zorgen over en hoe kunnen we het gevoel van onveiligheid van de bewoners wegnemen? De politie doet al extra controlerondes in en om het Huygenspark', stelt de woordvoerder.

De politie roept de omwonenden op om de overlasten te melden via het telefoonnummer van de meldkamer: 0318-680132 of het centrale nummer: 0900-8844. Voor dringende meldingen kunt u 112 bellen.

Bekijk het hele interview met Patricia Nep hier.

Deel deze pagina: