Live Live

Gemeente geeft groen licht voor uitkijkpunt Wekerom

Gepubliceerd: Donderdag 28 februari 2019 16:16

Gemeente geeft groen licht voor uitkijkpunt Wekerom

WEKEROM - Wat de gemeente Ede betreft kan Stichting Hoogte 50, een bewonersinitiatief uit Wekerom starten met de bouw van een uitkijkpunt op de Belt, zo meldt de gemeente vandaag in een persbericht.

Met een uitkijkpunt van 6 meter hoog kunnen wandelaars op het Klompenpad genieten van het groene landschap rondom Wekerom. Nadat eerder al een omgevingsvergunning is verleend voor de bouw, bevestigt aanvullend technisch onderzoek dat het bouwen veilig kan. Het draagvermogen van de ondergrond is voldoende zodat het uitkijkpunt stabiel geplaatst kan worden. 

De Stichting Hoogte 50 zal bepalen of en wanneer de bouwwerkzaamheden starten. Er loopt nog een rechtszaak over de procedure bij het verlenen van de omgevingsvergunning.

Al in 2013 startte Stichting Hoogte 50 de plannen om bovenop de Belt in Wekerom een uitkijkpunt te realiseren. De gemeente Ede zal na de bouw blijven bekijken of het uitkijkpunt stabiel blijft. Ook blijft de gemeente de komende jaren het grondwater vanuit de Belt controleren. 

Foto: www.hoogte50.nl

Deel deze pagina: