Live Live

Gemeente Ede wil pleegouders in het zonnetje zetten

Gepubliceerd: Woensdag 31 oktober 2018 13:57

Gemeente Ede wil pleegouders in het zonnetje zetten

EDE - Deze week vindt van 31 oktober tot en met 7 november de Week van de Pleegzorg plaats. Een goed moment om aandacht te besteden aan het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders, zo stelt de gemeente Ede dinsdag in een persbericht.

Pleegzorg Nederland heeft dit jaar als doel gesteld om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. De gemeente Ede zegt daar graag aan mee te werken.

Pleegouders bedanken voor inzet

Behalve de werving van nieuwe pleegouders vindt de gemeente Ede het ook belangrijk om de huidige pleegouders in het zonnetje te zetten. De negentig pleegouders, die momenteel een of meerdere kinderen opvangen, ontvangen een dinerbon als dank voor hun inzet.

Wethouder Meijer overhandigt vandaag de eerste bon aan Patrick Bolink, pleegvader én voorzitter van het Pleegoudernetwerk in Ede. Tevens biedt de Jongerenraad Ede gratis oppashulp aan. Pleegouders kunnen een beroep op hen doen als ze de dinerbon verzilveren.

Met elkaar in gesprek over pleegzorg

In Ede doneren dertien scholen hun hek voor een speciaal spandoek, die moeten aansporen om met elkaar het gesprek aan te gaan over pleegzorg. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt is gedaald en dat vindt de gemeente zonde, ‘want pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig.’

‘Opgroeien in een gezin belangrijk voor een kind’

Wethouder Leon Meijer legt uit: ‘De afgelopen vier jaar heb ik als wethouder Jeugdzorg met eigen ogen gezien wat een pleeggezin voor de kinderen betekent. Opgroeien in een gezin met een vader, een moeder en broertjes en zusjes, het is zo belangrijk voor een kind. Pleegouders zijn helden als je het mij vraagt. Zij bieden pleegkinderen stabiliteit en veiligheid en de warmte van het gezinsleven.’


Foto: Pleegzorg Nederland

Deel deze pagina: