Live Live

Gemeente Ede wil krachten bundelen voor duurzaamheid

Gepubliceerd: Woensdag 26 september 2018 12:32

Gemeente Ede wil krachten bundelen voor duurzaamheid

EDE - De besturen van de zes 100.000+ gemeenten binnen de Euregio Rijn- Waal, waarvan de gemeente Ede onderdeel is, hebben vorige week tijdens een ontmoeting hun samenwerkingsverband bekrachtigd door de volgende stap te zetten.

De komende periode wordt er gezamenlijk aan duurzaamheidsthema’s gewerkt, zo stelt de gemeente Ede dinsdag in een persbericht.


Tijdens de bijeenkomst in Green Capital Nijmegen tussen bestuurders van Nijmegen, Arnhem, Ede, Moers, Duisburg en Düsseldorf is afgesproken intensiever kennis te delen- en uit te wisselen en samen te werken op de gebieden energietransitie, groene, gezonde en vitale stad en de ontwikkeling van slimme mobiliteit.

Kennis delen


Op alle thema’s gaan de steden kennis delen en kijken waar men meer voordelen kan halen door samen te werken. Bij energietransitie is een eerste stap de bijdrage aan een grensoverschrijdende energieconferentie die de Nederlandse overheid samen met die van Nordrhein-Westfalen organiseert komend voorjaar.

De samenwerking binnen het thema groene, gezonde en vitale stad zal zich onder andere richten op het delen van kennis over biodiversiteit, voeding, gezondheid en burgerparticipatie. De steden willen graag van elkaars experimenten leren waarbij bijvoorbeeld inwoners betrokken worden bij het groen en gezond maken van de stad. Dit willen de gemeenten bereiken door uitwisselen van informatie over gezond en duurzaam eten.

Kansen


Wethouder Hester Veltman-Kamp ziet volop kansen in het project. ‘In de Foodstad Ede hebben we vanuit onze integrale voedselvisie al veel projecten en samenwerkingen in gang gezet. We hebben samen met onze regiopartners in de Regio FoodValley veel kennis van gezond voedsel en toepassingen op het gebied van Food die ook voor andere gemeenten waardevol zijn.’ De gemeente Ede wil naast het delen van kennis leren van andere steden op het gebied van duurzaamheid.

Foto: Gemeente Ede

Deel deze pagina: