Live Live

Gelderse wielrenners op NK dromen van winst in eigen omgeving

Gepubliceerd: Zondag 30 juni 2019 14:10

Gelderse wielrenners op NK dromen van winst in eigen omgeving

EDE - Koen Bouwman uit Ulft, Oscar Riesebeek uit Tiel en Jesper Asselman uit Huissen keken zondagmorgen uit naar het NK Wielrennen in Ede. Voor allen is het bekend trainingsterrein, waar ze graag voor de winst willen gaan.

'Mooi dat het weer zo dichtbij is, net zoals bij het NK in Montferland. Dan komt er toch weer een hoop extra familie en vrienden kijken, dat maakt het extra leuk', vertelt Koen Bouwman 's ochtends voor de start.

Oscar Riesebeek kijkt uit naar de start van de mannenwedstrijd vandaag. 'Het voelt als een thuiswedstrijd. Dit is zo dichtbij en het is een mooi gebied.' Daar sluit Huissenaar Asselman zich bij aan. 'Hoewel het parcours niet zo selectief is, maar dat weten we. Maar uiteindelijk maken de renners de koers, dus we kunnen het wel heel selectief maken.'

'Eén ding telt'

Hoewel Bouwman en Riesebeek waarschijnlijk niet mee gaan doen om de prijzen willen zij wel zorgen voor een titel in de ploeg. Een podiumplaats is al niet eens goed genoeg. 'Alleen de winst telt. Het podium telt niet', stelt Bouwman hard.

Riesebeek denkt dat zijn ploeg Roompot wel kans maakt. 'Ook voor ons is er maar één doel. Kampioen worden. Wie dat ook is, dat maakt niet zoveel uit.'

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: