Live Live

Gelderlanders voor twee maanden eventjes 'Rembrandt'

Gepubliceerd: Maandag 15 juli 2019 10:58

Gelderlanders voor twee maanden eventjes 'Rembrandt'

AMSTERDAM - Het is een belangrijke dag voor een flink aantal Gelderse beroeps- en amateurkunstenaars. Ze hebben meegedaan aan het project Lang Leve Rembrandt van het Rijksmuseum in Amsterdam. Ter gelegenheid van de 350ste sterfdag van Rembrandt van Rijn deed het museum de oproep 'Laat je inspireren door Rembrandt' en om met eigen versies van de werken van Rembrandt te komen.

Aan die oproep gaven meer dan 8000 mensen uit 95 landen gehoor. Onder hen beeldend kunstenares Han Jaspers uit Doesburg. Ze maakte een bronzen beeld van het schilderij 'De Baadster'. Vandaag mogen de uitverkoren kunstenaars zelf bij de opening van de publiekstentoonstelling bijwonen.

Jaspers is niet de enige Gelderse inzending, die de tentoonstelling gehaald hebben. Zo heeft MBO-scholiere Tamara Wieberdink uit Elspeet met een tekentablet een digitale versie van 'Kop van een oude man' gemaakt. Ook mag ze naar de opening.

Een ander verhaal is dat van de basisschoolleerlingen van OBS De Distelvlinder uit Culemborg. Hun werk heeft de tentoonstelling ook gehaald, maar er mochten maar vijf leerlingen met hun leraar Laurens Hensbergen mee naar de opening. Dat heeft Hensbergen beleefd geweigerd, want dan moest hij elf andere leerlingen teleurstellen. De Distelvlinder gaat daarom dinsdag naar het Rijksmuseum, maar dan wel met de hele klas.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Tamara Wieberdink

Deel deze pagina: