Live Live

Geen Kinderdorp dit jaar

Gepubliceerd: Vrijdag 24 april 2020 15:29

Geen Kinderdorp dit jaar

BENNEKOM - Dit jaar is er geen kinderdorp Bennekom. Het grootste kinderbouw-evenement van Nederland gaat dit jaar niet door vanwege de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus.

Het is een evenement waarbij ieder jaar tussen de 1500 en 1700 kinderen komen en daar wordt ook ieder jaar een vergunning voor aangevraagd. Het kabinet heeft dinsdag 21 april aangegeven dat er geen evenementen plaatsvinden tot 1 september dit jaar. Het bestuur van de organisatie kinderdorp laat in een verklaring weten dat alle kinderen, vrijwilligers en sponsoren worden ingelicht over dit besluit. 

De organisatie hoopt in 2021 weer een fantastische week te kunnen organiseren. Op facebook gaat de oproep rond om 400 kinderen extra volgend jaar toegang te geven bij het kinderdorp. Dit zijn kinderen die nu 12 jaar zijn en het zou voor hun het laatste jaar kinderdorp worden. Het bestuur van het kinderdorp heeft aangegeven de oproep gezien te hebben maar er nog niet over gesproken, de prioriteit ligt nu elders zo staat in een bericht te lezen. Ook het bouwdorp Veenendaal gaat dit jaar niet door.

Foto: Kinderdorp.nl

Deel deze pagina: