Live Live

Flinke schade aan woningen en bank door plofkraak in Ede

Gepubliceerd: Vrijdag 06 december 2019 08:28

Flinke schade aan woningen en bank door plofkraak in Ede

EDE - Een plofkraak heeft in de nacht van donderdag op vrijdag grote schade aangericht bij een pinautomaat van de SNS Bank aan de Parkweg in Ede. Woningen in de omgeving raakten beschadigd. Het is onduidelijk of er geld is buitgemaakt.

De plofkraak gebeurde rond 04.00 uur. Er was sprake van een flinke explosie, waardoor onder meer de ruiten van woningen sneuvelden. Ook de pui van de bank liep zware schade op. Delen van het plafond kwamen naar beneden.

De twee daders gingen er na de plofkraak op een scooter vandoor richting Hoog Maanen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Wel werd een melding verspreid via burgernet, waarin de politie om tips vraagt.

'Explosieve lucht'


René Soeters woont op vijftig meter afstand van de bank. Hij en zijn vrouw schrokken direct wakker van de explosie. 'Na de knal kwam er een explosieve lucht bij onze slaapkamer naar binnen. Dat deed mij denken aan mijn diensttijd', zegt hij. 'Ik stond meteen na de knal op straat, nog voor de hulpdiensten arriveerden. Mijn buurman had inmiddels de politie gebeld.'

Vrijdag wordt bekeken of er sprake is van verdere schade en of de woningen nog bewoonbaar zijn.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Deel deze pagina: