Live Live

Expositie 'Gespannen Stilte' in Huis Kernhem

Gepubliceerd: Zaterdag 02 juni 2018 13:44

Expositie 'Gespannen Stilte' in Huis Kernhem

Van 9 juni tot en met 24 juni exposeert Ewald Sorbi in Huis Kernhem in Ede met schilderijen. ‘Gespannen stilte’, zo kunnen de schilderijen van Ewald Sorbi misschien wel het best worden getypeerd. 

Sorbi schildert naar de werkelijkheid, maar neemt daarbij geen genoegen met een eenduidig beeld. Sorbi: “Ik ben niet uit op een kopie van de werkelijkheid. Liever manipuleer of reconstrueer ik datgene dat ik waarneem. Ik laat elementen weg of voeg er juist weer andere aan toe”.

Dat levert vaak schilderijen op die enigszins vervreemdend overkomen en daarmee een spanning oproepen. De schilder ziet zijn werk dan ook verwant aan het magisch realisme en het surrealisme. Stilte, verval, verlangen, leegte, verrassing, humor en (zelf)spot zijn daarbij terugkerende thema’s. De laatste jaren komen ook maatschappelijke onderwerpen, zoals de bankencrisis, in zijn schilderijen voor. Sorbi: “Ook boosheid en onmacht blijken voor mij bronnen van inspiratie te zijn.”

Deze verrassende expositie is te zien op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur. De toegang is gratis. De expositie wordt geopend op zondag 10 juni om 15.00 uur, met muzikale omlijsting van gitariste Melissa Leijser.

Deel deze pagina: