Live Live

Excursie bos- en landschapsbeheer op De Sysselt

Gepubliceerd: Maandag 26 november 2018 10:18

Excursie bos- en landschapsbeheer op De Sysselt

EDE - Hoe worden de terreinen van Geldersch Landschap & Kasteelen eigenlijk beheerd? De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 8 december een excursie over dit onderwerp op De Sysselt.

Hoe wordt bepaald welke bomen gekapt moeten worden en welke bomen mogen blijven staan? En wie heeft wel eens van de term Toekomstboom gehoord of is benieuwd wat dit betekent? Voor mensen die op zoek willen gaan naar de antwoorden op deze vragen, is dit een mooie excursie. De boswachter vertelt hoe de historie van het terrein ‘gelezen’ kan worden en hoe deze kennis gebruikt wordt voor het hedendaagse beheer. Tijdens de wandeling komen de verschillende tijdlagen aan bod. In voorgaande eeuwen hebben bewoners en eigenaren het bos op hun eigen manier gebruikt. Een aantal elementen is nu nog in het veld te herkennen of wordt versterkt dankzij bewust beheer.

Start: 14.00 uur aan de zuidzijde van de Sysselt. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk via www.glk/activiteiten. Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813 of Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947.

Routebeschrijving

  • Neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). 
  • Volg voor fietsenwinkel De Fietser de weg naar links. 
  • Ga vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg tot vlak voor het spoor. U komt dan op de Dr. Hartogsweg, sla hier rechtsaf. 
  • Volg deze weg tot aan de viersprong met aan uw rechterhand de Weefboom naar rechts en aan uw linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. 
  • Sla linksaf naar de toegangsweg van De Sysselt en passeer de spoorwegovergang en het wildrooster. 
  • Vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats. 
  • Let op: wanneer u een zandpad oprijdt bent u te ver doorgereden.

Foto: Eline de Jong

Deel deze pagina: