Live Live

Evenwicht, de gele partij

Gepubliceerd: Donderdag 04 januari 2018 13:58

"Rood zijn de socialisten, blauw zijn de liberalen, geel zit daar mooi in het midden." Gewoon aan de keukentafel ergens in Lunteren is onlangs Evenwicht Ede, de gele partij, opgericht. 

Evenwicht, de gele partij, doet mee aan de raadsverkiezingen die worden gehouden op 21 maart. In Ede, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam kan er op Evenwicht worden gestemd. "Steeds meer kiezers gaan naar de flanken, wij zochten echt naar een partij in het midden. Een partij waar iedereen zich thuis voelt", licht Irene van de Voort toe. Van de Voort is lijsttrekker in Ede en voorzitter van de partij. De kandidatenlijst is nog niet rond, maar, zo laat van de Voort weten: "Wij werken er hard aan, wij zijn volop in gesprek met mogelijke kandidaten". Van de Voort zat al diverse jaren in de Edese raad voor het CDA. "Met pijn in het hart neem ik afscheid van het CDA in Ede. Ik heb afscheid genomen van de Edese raad, heb mijn zetel ook teruggegeven, omdat ik deze niet mee kan nemen. In de toekomst hoop ik weer veel samen te kunnen werken met het CDA. Waarom ik een eigen partij wilde oprichten, komt door een landelijk dossier. Ik struikelde over dit landelijk dossier: de vosvaatrechten, de productiebeperkingen om milieudoelen te halen vind ik onzin en ben het er zeker niet mee eens. Daar viel ik over. Dit heeft overigens niets te maken met het CDA in Ede, daar heb ik het altijd naar mijn zin gehad", vertelt Irene van de Voort op EDE FM.
 
Evenwicht staat voor een sociaalliberale koers. Dus liberaal op de vrije markt (geen betutteling van ondernemerschap) en juist sociaal op zorg, onderwijs en sociale zekerheid. Daarnaast zoekt Evenwicht nuance in groene discussies, bijvoorbeeld bedrijfsvrijheid in de landbouw. De identiteit/beginsel van de partij is open voor iedereen. Wij leven en werken samen en religie doen we buiten de politiek". Evenwicht, de gele partij, richt zich nu op 4 gemeenten waaronder Ede, maar er is er ook een landelijke ambitie.
 
Irene van de Voort sprak over Evenwicht Ede, de gele partij, hier is het interview terug te luisteren.

Deel deze pagina: