Live Live

Eten, drinken en niet vrolijk zijn

Gepubliceerd: Woensdag 05 juni 2019 15:46

Eten, drinken en niet vrolijk zijn

EDE - Als je op ‘Geenstijl’ genoemd wordt heb je meestal een probleem. Op z’n minst belachelijk gemaakt, meestal nodeloos gekwetst maar bijna nooit positief. ‘Smile je staat op GeenStijl’ is dan ook sarcastisch bedoeld. Geen idee wie tegen Gerben de Edese wijkagent heeft gezegd dat hij op het roze weblog genoemd werd, maar hij moest er vast niet om lachen. Op Twitter had hij het ondertussen ook al zwaar. Gerben was het middelpunt van een kleine rel geworden.

Twitterrel

Waarom wijkagent Gerben een landverrader werd genoemd? Hij liet via sociale media merken dat hij enthousiast was over de Iftar die de politie Ede organiseerde. Voor degenen die het concept Ramadan gemist hebben een korte uitleg. Van zonsopgang tot zonsondergang vasten, de eerste maaltijd die je dan nuttigt noem je de Iftar. Het is traditie om daar een sociaal gebeuren van te maken. Veel moslims vinden het belangrijk om juist bij deze maaltijd extra gastvrij te zijn. 

Sinds kort organiseren politiekorpsen ook zo’n maaltijd om ‘te verbinden’. Wijkagent Gerben vond dat wel wat, een deel van zijn volgers niet. Rel geboren. Genoeg redenen om boos te zijn. De politie moet neutraal zijn, haar budget gebruiken om ‘boven te vangen’, door iets met/voor één specifieke groep te doen lijk je andere groepen minder belangrijk te vinden. Natuurlijk ook genoeg reden om niet boos te zijn. Wijkagenten horen een goed netwerk op te bouwen, de wijk en de mensen te kennen, door dit op een handige manier te doen kan het werk veel beter gedaan worden. 

#Doeslief

Moet de politie een Iftar organiseren? Van mij niet. Mag de politie geen Iftar organiseren? Van mij wel hoor. Als ze denken dat het helpt bij het contacten in de wijk, het behulpzaam/ nuttig is, ga je gang. Mag je niet boos zijn als het lijkt dat de politie niet neutraal is? Jawel hoor, beetje scherp houden kan geen kwaad. Maar dan wel een beetje op de #doeslief manier wat mij betreft, zodat wijkagent Gerben zich op z’n vrije dag niet hoeft proberen af te sluiten maar gewoon kan ontspannen voordat die weer aan zijn werk gaat.

En als je wilt weten wat zijn werk inhoudt kun je via Twitter en/of Instagram op de hoogte blijven van het politiewerk in de bosrand, vogel-, Indische- en Zeeheldenbuurt.

Geschreven door: Harmen Quast, columnist bij ededorp.nl

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: