Live Live

Eerstelijnscentrum Beatrixpark Ede rookvrij

Gepubliceerd: Dinsdag 06 november 2018 10:02

Eerstelijnscentrum Beatrixpark Ede rookvrij

EDE - Sinds donderdag 25 oktober is het Eerstelijnscentrum Beatrixpark, Willem De Zwijgerlaan 1 te Ede rookvrij geworden. De organisatie hoopt zo op een schonere lucht rondom het zorgcentrum en dat mensen minder snel een sigaret gaan opsteken. Er staan nu bordjes op het terrein om aan iedereen te laten zien dat het officieel een rookvrij terrein is. 

Meegaan met de trend

Steeds meer organisaties en instellingen kiezen voor rookvrije omgeving. Zo willen bijvoorbeeld zorgcentra zoals ziekenhuizen graag een rookvrij terrein. Ook Jan Willem ter Velde, bestuurslid van het Eerstelijnscentrum en fysiotherapeut, is voorstander van rookvrije terreinen; 'Als zorgcentrum wil je graag met een rookvrije hype meegaan. Wij hebben dat voor elkaar gekregen. Zo hopen wij dat mensen inzien dat roken ontzettend slecht is.' Met dank aan Heidi Jacobs, praktijkondersteuner bij huisartsenpraktijk De Tulp, is het Beatrixpark nu ook rookvrij.

Begrip voor beleid

Ook rokers blijken begrip te hebben voor het rookverbod bij het zorgcentrum Beatrixpark. 'Wij merken niet dat er nog gerookt wordt op het terrein. Als zorgcentrum wil je dat natuurlijk ook niet,' vertelt ter Velde. Rokers en niet-rokers blijven naar het Eerstelijnscentrum komen. 'Men komt nou eenmaal voor de diensten die er aangeboden worden. Wij verwachten dat ook in de toekomst rokers blijven komen,' aldus ter Velde.

Een rookvrije toekomst

In 2019 wil ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede ook een rookvrij terrein. Het ziet er nu naar uit dat dit gaat lukken. Ook de ouders van kinderen vinden het prettig als hun kind in een rookvrij gebied kan spelen of sporten. Op www.rookvrij.nl kunnen mensen laten weten welke plekken rookvrij zouden moeten worden. 'Ook wij als zorgcentrum krijgen veel mee over rookvrije gebieden en terreinen. Wij besloten er nu op in te spelen, omdat het nu veel in het nieuws is. Ook is het voor patiënten met longklachten fijner om in een omgeving met schonere lucht te lopen. Wij zijn in ieder geval erg positief over het rookvrije terrein,' besluit ter Velde.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: