Live Live

Eerste nederlaag voor volleybalvrouwen TweeVV

Gepubliceerd: Donderdag 22 november 2018 12:04

Eerste nederlaag voor volleybalvrouwen TweeVV

EDE – De vrouwen van TweeVV hebben afgelopen zaterdag verloren van LIVO 2 uit Duiven met 1-3. De mannen wonnen juist met 3-1 van Nuovo uit Doorwerth.


Zeven wedstrijden lang waren de vrouwen van TweeVV ongeslagen met als resultaat dat ze de ranglijst aanvoeren. Er werd een pittige wedstrijd verwacht, mede wegens afwezigheid van aanvaller Rianne Meijer. Toch namen de vrouwen meteen een voorsprong in de eerste set. De tegenstander liep echter flink in en TweeVV had het nakijken, vooral door persoonlijke fouten. Het werd 23-25.

Pittige strijd
Daarna ging het weer lopen door onder meer mooie aanvallen van Maartje Groeneveld en slimme ballen van Astrid van Eck. De tweede set was ruim voor TweeVV. Rachel Hanswijk raakte geblesseerd aan het einde van deze set. De Edese dames leken daardoor van slag met als gevolg een rommelige derde set die verloren ging. Monica van der Wal, trainer: ‘Gelukkig stonden we er weer in de vierde set, waarin we steeds een paar punten voorstonden. Door de sterke opslagserie van de tegenstander verloren we alsnog. Toch vind ik dat we het goed gedaan hebben.’

Heren geven een set weg

De mannen van TweeVV troffen Nuovo dat onderaan de ranglijst staat. De heren wilden alle sets winnen. Twee sets lang verliep alles volgens plan. Door de sterke opslagserie van John Bos hebben de mannen met 25-17 en 15-14 gewonnen. In de derde set ging het bergafwaarts door persoonlijke fouten. De vierde set hebben de mannen ook veroverd. Het werd 25-12.

Programma

Zaterdag 24 november spelen de meeste teams weer een thuiswedstrijd. De vrouwen spelen om 16.00 uur tegen subtopper Trivos 2 uit Wijchen. De mannen spelen echter een uitwedstrijd in Duiven tegen LIVO 2 om 18.30 uur.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: