Live Live

Een WK kanjam? Vader en zoon uit Bennekom gaan ervoor naar Amerika

Gepubliceerd: Woensdag 07 augustus 2019 10:56

Een WK kanjam? Vader en zoon uit Bennekom gaan ervoor naar Amerika

BENNEKOM - Het is een piepkleine sport in Nederland, maar vader en zoon Lennart en Noah van den Broek uit Bennekom gaan er helemaal voor naar Amerika: kanjam. Het is een soort frisbee waarbij je de gegooide schijf in een koker moet slaan. In heel Nederland spelen maar enkele tientallen mensen deze sport, maar in Amerika en Canada is de sport groter.

Deze donderdag vertrekt het duo. Samen vormen ze 'team JustDutch' dat zaterdag mee gaat doen aan het internationale toernooi in North Tonawanda, vlakbij de Niagara watervallen op de grens met Canada. Ze spelen er kanjam, een soort frisbee waarbij je de schijf in een ton moet zien te gooien.

'Je speelt het twee tegen twee. Je gooit de schijf naar je eigen teamgenoot die hem in de ton slaat. En dat doe je om de beurt. Wie van de teams dan als eerste 21 punten scoort, wint', legt vader Van den Broek.

Veel duiken en springen

Van den Broek noemt het een concentratiesport, maar ziet toch op tegen aanstaande zaterdag. 'We spelen twintig wedstrijden op één dag: dat is fysiek toch wel een uitdaging. Je moet veel duiken en springen. Maar er is geen fysiek contact.'

In heel Nederland speelt enkele tientallen mensen deze sport op niveau, maar dat is in Amerika wel anders. 'Daar hebben ze er zelfs een bond voor en spelen ze elke week wel competities. Aan dit WK doen 84 teams uit de VS en Canada mee. En wij...'

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Noah (links) en Lennart van den Broek. Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: