Live Live

Edese vrouwenvoetbal: Lunteren verliest van de scheidsrechter

Gepubliceerd: Maandag 09 december 2019 14:31

Edese vrouwenvoetbal: Lunteren verliest van de scheidsrechter

EDE - Alleen maar uitwedstrijden op deze herfstachtige speelronde in het Edese vrouwenvoetbal. Ook kwamen drie ploegen niet in actie. Vierd klasser Advendo57, derdeklasser DTS Ede vr3 en vijfdeklasser Otterlo. Al vroeg werd ook bekend dat Blauwgeel55 vr2 uitkomende in de vijfde klasse niet naar Randwijk hoefde voor hun wedstrijd tegen EMM. I

In de eerste klasse speelde Blauwgeel55 uit tegen 't Gooi SC. De Edese vrouwen keerden terug met drie punten punten in de tas door winst op 't Gooi, 2-6.


Doelsaldo

In de topklasse stond voor DTS Ede een uitwedstrijd op het programma. Bij SteDoCo wist de ploeg van trainer Linda Helbling te werken aan het doelsaldo. Het duurde niet lang of DTS Ede komt op voorsprong. Joëlle de Bondt weet in de vijfde minuut de 0-1 binnen te schieten. In de 28ste minuut krijgt DTS Ede een penalty, wederom Gera op den Kelder weet deze te verzilveren, 0-2. Zeven minuten later staat de 0-3 op het bord dankzij Sofie Houba. Nog geen minuut later weet Daphne van Kruistum het net te vinden en maakt de 0-4. Kirsten Koopmans herhaalt dit een minuut later, 0-5. Bij rust staat deze stand op het bord. 

Linda Helbling voert in de rust 2 wissels door. Danae Dekker en Nikki van Dijk verlaten het veld en zij worden vervangen door Dominique van Wensveen en Eveline Zech. Laatst genoemde weet drie minuten na rust de 0-6 binnen te werken. In de 55ste minuut verlaat Sofie Houba het veld voor Anoek Blankenspoor. Twee minuten later wordt het 0-7 door Yvette Derks. In de 85ste en 87ste minuut weet Daphne van Kruistum te scoren en zet de eindstand op 0-9. 

Anoek Blankenspoor: 'Dit is een lekkere overwinning, maar de wedstrijd was wat minder leuk. SteDoCo had wat gedoe aan het begin van het seizoen. Bestuur opgestapt, spelers weg, dus dit team was erg jong. Niet goed op elkaar ingespeeld en dat was te zien. Duidelijk was ook dat men gewoon de bus voor de goal hadden geparkeerd, maar wij hebben gewonnen. Het gaat nu goed, winterstop had wat later mogen beginnen. Volgende week weer naar sc Stiens voor de beker.'
Ede. 

Luister hier haar verslag terug.

Bennekom mist sleutelspelers

In de derde klasse moest Bennekom naar de buren in Wageningen, SKV. Vorig seizoen, in de vierde klasse, was dit nog een bizarre wedstrijd. Andere competitie dus ook andere omstandigheden. Dit keer een mooi veld, op sportpark de Zoom tegenover de kantine met publiek. Goede omstandigheden dus. 

Na de wedstrijd van vorige week zei trainer Yvo Cobussen dat Bennekom soms te lief is. 'Vandaag was dat zeker niet het geval, zeer zeker niet. Noodgedwongen moesten er wat positiewisselingen plaatsvinden, je ziet dat wij dan moeten zoeken. Eerste helft was wat slordig van onze kant. Bij momenten waren wij ook erg nonchalant. Ook lag het tempo behoorlijk laag. In de tiende minuut is er balverlies bij ons op het middenveld. Tegenstander pikt op en schiet binnen. 0-1. SKV maakt het ons ook wel moeilijk.'

In de rust wordt de opstelling wat veranderd en je ziet dat dat het verschil maakt. 'Wij weten ook dat er
meer in zit. Je ziet en weet ook dat deze competitie anders is dan met alle respect voor de vierde en vijfde klasse. Hier moet je wel je kansen goed uitvoeren en benutten. Het zit erin. Wij hebben een goed team.  Je ziet dat wij Marieke missen. Onze Bennekomse Ronaldo, deze doelpuntenmachine missen wij ook best wel. Wij hebben echt een goede voorhoede, maar Marieke mis je dan toch. In de tweede helft krijgen wij een penalty tegen, deze was helaas terecht en het wordt 2-0. SKV krijgt wat kansjes, twee grote kansen en twee keer raak. Volgende week FC Zutphen, zij staan tweede, dat wordt lastig, maar wij doen ons best', aldus Evelien Verhoeks van vv Bennekom. Beluister hier haar verslag.

Wedstrijd tegen de scheidsrechter

In de vijfde klasse speelde Lunteren uit tegen OranjeBlauw. Op voorhand werd gezegd: dat is een leuke wedstrijd om te voetballen. 

Geriekke Willigenburg: 'Ja, dat klopt, maar dat was het vandaag niet. Het was best wel een heftige wedstrijd. Zo speelden wij op gras, dat was niet ideaal. Het zat vandaag ook niet mee. Eerste helft was behoorlijk rommelig. Het wilde niet, het lukte niet. In de tweede helft was het iets minder rommelig, maar ook niet goed. Duidelijk was dat wij niet mochten scoren. Ik weet twee keer te scoren, maar beide goals worden afgekeurd. Volgens de scheidsrechter was de eerste over de achterlijn. Ik zie dat heel anders. De tweede werd afgekeurd vanwege buitenspel, waar ik ook mijn twijfels over heb. 

Je speelt dan gelijk, 0-0, je verliest twee punten dankzij de scheidsrechter. Wij staan nu tweede, hebben een punt overgehouden vandaag, ach, ben wel tevreden. Volgende week tegen Dodewaard, dat mogen
wij niet onderschatten, er zijn zeker mogelijkheden.' vat Gerrieke Willigenburg van vv Lunteren de wedstrijd samen.

Luister hier haar verslag terug.

Alle wedstrijden op een rij

EMM - Blauwgeel55 vr2 (afgelast)
OranjeBlauw - Lunteren 0-0
SKV - Bennekom 2-0
DSS vr2 - DTS Ede II 1-5
't Gooi SC - Blauwgeel55 2-6
SteDoCo - DTS Ede 0-9

Programma volgende week

13:00 Lunteren - Dodewaard (competitie)
14:30 Blauwgeel55 vr2 - CHRC (competitie)
15:00 Fortissimo - Advendo57 (beker)
14:30 fc Zutphen - Bennekom (competitie)
11:00 Hoeve VOoruit - Blauwgeel55 vr1 (beker)
15:00 SC Stiens - DTS Ede (beker)

Komende zaterdag is er weer een VV Ede, maar dan tussen 17:00 en 18:00 uur. Daarna gaan ook wij met winterstop en starten wij weer op 01-02-2020.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: