Live Live

Edese vrouwenvoetbal: 'Bennekom kent bizar eind'

Gepubliceerd: Maandag 25 november 2019 10:50

Edese vrouwenvoetbal: 'Bennekom kent bizar eind'

EDE - Alle ingrediënten waren er weer voor een leuke speelronde in het Edese vrouwenvoetbal. Helaas was het geen compleet programma, in de vierde klasse kwam Fortissimo niet in actie. In de vijfde klasse stond op het programma Blauwgeel55 vr2 - Lunteren, maar deze wedstrijd is vervallen. In de eerste klasse stond op het programma Blauwgeel55 tegen Ijzendijke.

De Edese vrouwen hielden helaas geen punt over aan deze wedstrijd ondanks doelpunten van Jolien Warnar en Marissa Duursma. Blauwgeel55 - Ijzendijke kent een eindstand van 2-3.

 Solide voorhoede bij Advendo57

In de vierde klasse kwam Advendo57 wel in actie. Het speelde op eigen veld tegen Stroe. Na vorige week, een gelijkspel, telde maar een ding, winst, dat hebben zij ook gedaan. Het team heeft er hard voor gestreden. Klaas Threels: 'In deze klasse staat het allemaal erg dicht bij elkaar. Stroe stond een plekje boven ons dus winst was nodig. Zo dicht bij elkaar maakt de competitie ook leuk en spannend. Wij begonnen sterk en goed. Na het fluitsignaal speelde wij de eerste vijf minuten op hun helft. Na tien minuten viel Gerjanne uit, het leek ernstig. Later kregen wij een corner deze werd genomen door Helma, de bal belandde in de kluts waaruit Roos de bal wist in te tikken. Later schiet Miranda de bal na voren deze hobbelt langs vele speelsters heen, maar Evelien weet erbij te komen en scoort, 2-0. In de eerste helft krijgen wij dan nog twee grote kansen, maar helaas deze worden niet benut.'

In de rust laat de coach weten dat Advendo57 de bovenliggende partij is. 'Laat de koppies niet hangen, houdt vertrouwen, blijf voetballen. In de tweede helft krijgen wij een corner, Helma neemt deze en Janise weet eruit te scoren, 3-0. In de 85ste minuut zet Roos ons nog op 4-0. Duidelijk is weer dat wij een goede voorhoede hebben. Al schuif je een beetje, het blijft goed voorin. Volgende week spelen wij uit bij ESA. Wil je het daar winnen moet je vol aan de bak. Het is mogelijk, dat zeker', aldus Klaas Threels van Advendo57.

Beluister hier zijn verslag.

Het zit Bennekom niet mee


In Bennekom kijkt men trots terug op de wedstrijd, maar is men niet blij met het resultaat. De ploeg van trainer Yvo Cobussen speelde uit tegen de Treffers. 'Wij kennen de tegenstander niet, maar voor ons het eigen spel belangrijk. Wij zijn een voetballende ploeg, dat hebben wij vandaag weer laten zien, maar het resultaat laat anders zien. In de 15de minuut kom je achter met 1-0. De Treffers zette hoog druk dat deden zij goed, maar wij zette daar goed spel tegenover. Het team speelde echt goed. Het is een jong team, er zit groei in, dit Bennekom is nog niet uitgegroeid. Onder die hoge druk weten wij uit te voetballen.' De Treffers krijgen een vrije trap en maken de 2-0. Die meiden bleven goed voetballen. 

'In de rust bespreek je waar het mis gaat. Er gaat niet veel mis, dat zeg je ook tegen de speelsters. Wij missen iets scherpte, iets felheid en wij zijn te lief, dat laatste is vaker het geval. Dat moet eruit. Daar werken wij aan, maar voor de rest speel je gewoon goed, gaat er weinig mis. Wij blijven in de tweede helft netjes en verzorgd voetballen. Uit een corner weten wij de 2-1 te maken. In de 90ste minuut krijgen wij een vrije trap, deze wordt fantastisch, snoeihard in de verre hoek binnen geschoten, 2-2. Hoe die meiden daarop reageerden fantastisch, mooi om te zien.' 

De scheidsrechter gaf aan voor de vrije trap, deze nog en dan is het wel klaar. Die vrije trap is genomen, 2-2, dus aftrappen, maar hij fluit niet af. 'Wij hadden wederom duidelijk de scheidsrechter niet mee vandaag. Al eerder kreeg een van onze speelsters een klap in het gezicht, maar ook de vrije trap tegen. Duidelijk was wij hadden hem niet mee. In de 91ste minuut neemt een speelster van de Treffers over duidelijk de bal mee met de hand, hands, maar niets en zij kon scoren 3-2.' Er knakte iets bij de meiden, koppies gingen hangen en dan krijg je ook nog de 4-2 tegen. 

'De scheidsrechter zag vandaag duidelijk dingen niet. En dat is zo frustrerend. Wij moeten echt werken aan ons scoringsvermogen, maar dat komt goed. Ondanks dat dat een puntje van zorg is, hebben wij goed gespeeld. Het team heeft laten zien dat het kan, maar je staat met lege handen. Ik geloof er in dat wij beter kunnen, heb vertrouwen in die meiden en ik weet het zeker dat het erin zit. Komende week weer keihard trainen en tegen SVHA uitgaan van eigen spel. Spelen wij ons eigen spel, netjes en verzorgd dan zijn er zeker kansen. Ik zeg 1-0', aldus een trotse trainer Yvo Cobussen, VV Bennekom. 

Luister hier naar zijn verslag.

Otterlo moet winnen om zicht op kampioenschap te behouden

Otterlo moest in de vijfde klasse uit spelen tegen DVOV. De verwachtingen bij Otterlo zijn hoog dit seizoen en dat mag want de kansen zijn er om kampioen te worden. 

Roos Lagerwey: 'Vorige keer tegen DVOV speelde wij niet top, maar wonnen wel, dus wij wisten dat het kon. Het veld bij DVOV was niet super goed. Het lukte ons vandaag niet om in ons eigen spel te komen. Lieten ons meeslepen in het spel van DVOV. Wat ook niet goed was.' Het liep niet, overtikken lukte niet, gaven veel te vaak de lange bal. 'Op een gegeven moment geeft Celine een mooi steekpass op Yvet die de 0-1 maakt. Verder kregen wij voor rust weinig kansen.' 

In de rust werd tegen de dames gezegd, blijf tikken probeer je eigen spelletje op te pakken, dan komt het goed. 'In de tweede helft werd DVOV onsportief, duwen, natrappen, helaas lieten wij ons daarin meeslepen. Halverwege tweede helft komen wij op 2-0 door Charlie. Het bleef slecht, maar uiteindelijk win je en de drie punten neem je mee terug. Het was zeer zeker niet goed, maar wel winst. Volgende week de Kieviten, ja die moet je winnen. Geen onderschatting, maar als je die verliest dan is het niet best.' 

Luister hier haar verslag.

Alle wedstrijden op een rij

DVOV - Otterlo 0-2
Advendo57 - Stroe 4-0
de Treffers - Bennekom 4-2
Blauwgeel55 - Ijzendijke 2-3

programma

14:30 Otterlo - de Kieviten
15:00 Redichem - Blauwgeel55 vr2
15:00 Lunteren - EMM
15:00 Fortissimo - ZVV56
14:30 ESA - Advendo57
15:00 Bennekom - SVHA
17:00 DTS Ede vr3 - vv Dieren
12:15 DTS Ede II - Sparta Nijkerk
12:00 RVVH vr2 - Blauwgeel55
15:00 DTS Ede - Rijnvogels

 Foto: Pixabay

Deel deze pagina: