Live Live

Edese vrouwen weten wat scoren is

Gepubliceerd: Maandag 16 september 2019 11:52

Edese vrouwen weten wat scoren is

Op een nazomerse zaterdag stonden bij de voetbaldames bekerwedstrijden op het programma. Sommige ploegen konden verder in de beker, maar dan moest er gewonnen worden, weer anderen konden mooi de puntjes op de i zetten.

Op de Peppelensteeg werd door zowel vrouwen2 als vrouwen1 van Blauwgeel55 gevoetbald. Vrouwen1 trof  Saestum vrouwen2. Winst was bij de Edese vrouwen de wens. Helaas werd het een gelijkspel. 

In de 25ste minuut komen de vrouwen uit Zeist op 0-1 voorsprong. Blauwgeel55 moet 13 minuten wachten, maar dan valt de gelijkmaker 1-1 door audrey Hooimans. Twee minuten later komt de thuisploeg op voorsprong door Cleo de Jong 2-1. Twintig minuten na rust weten de bezoekers gelijk te maken 2-2. In minuut 76 komt Blauwgeel55 zelfs op achterstand 2-3. Gelukkig weet Cleo de Jong in de 91ste minuut het net te vinden en maakt de 3-3. Volgende week start de competitie voor Blauwgeel55 in de eerste klasse wacht een uitwedstrijd in Monster tegen Sportclub Monster.

Uithalen maar!

DTS Ede speelde voor de beker uit tegen Sporting70. Het vizier van de Edese vrouwen stond duidelijk op scherp. Zeker gezien de uitslag. In de 16e minuut wordt het 0-1 door Gera op den Kelder, nog geen twee minuten later maakt Joëlle de Bondt de 0-2. Voor rust in de 34ste minuut komt DTS Ede op 0-3 door Anoek Blankenspoor. 

Na de rust weet DTS Ede de score flink uit te bouwen. In de 51ste word het 0-4 door Carolien Filippo. Linda Helbling voert in de 60ste minuut een wissel door, Joëlle de Bondt verlaat het veld voor Jo Pijnappels. Ilse van der Zanden weet net als vorige week het net te vinden en maakt de 0-5. Zeven minuten later wordt het 0-6 door Kirsten Koopmans. Eveline Zech en Carolien Filippo verlaten in minuut 73 het veld en worden vervangen door Dominique van Wensveen en Sofie Houba, laatste weet te scoren in de 78ste minuut 0-7. 

Qua scoren weet Gera op den Kelder nogmaals het net te vinden en maakt 0-8. Vier minuten later maakt Nikki van Dijk de 0-9. DTS Ede is door in de beker en start zaterdag de competitie in Amsterdam tegen Wartburgia. DTS Ede vr3 verliest in de beker van SDC Putten vr1 met 5-0. Het tweede van DTS Ede, wist met 5-1 te winnen van vv Dieren. Fortissimo won van Redichem ook met ruime cijfers, 1-7.

Derby

Op de Peppelensteeg stond ook de wedstrijd Blauwgeel55 tegen Advendo57 op het programma. 'Het was de wedstrijd van net niet. Wij missen behoorlijk wat kansen. Halverwege eerste helft komen wij gelukkig op 0-1. Blauwgeel55 is echt gegroeid en sterker als vorig seizoen. Wij kwamen om te winnen, maar dat was overduidelijk dat zij dat ook wilde. Vlak voor rust snijden ze dwars door ons centrum heen en maken de 1-1.

In de tweede helft missen wij kansen, het was het net niet, maar uiteindelijk laatste minuut maakt Evelien de 1-2. Voor hun is het erg zuur, want zij gingen er echt voor, maar gelukkig voor ons winst. Donderdag nog een bekerwedstrijd tegen Kesteren vr2, een puntje voor ons is genoeg. En zaterdag Albatros voor de competitie. Ik ken ze niet, maar heb er zin in', vat trainer Klaas Threels van Advendo57 samen. 

Luister hier het verslag terug.

Oefenresultaat

In Bennekom zien ze de beker als mooie oefenduels. De puntjes op de i zetten. 'Ja, zeker zien wij dat zo, voor ons is de competitie erg belangrijk. Eerste half uur zijn wij slordig. In de 35ste, 40ste en 42ste krijgen wij 100 procent kansen. Helaas wij scoren niet. Dan ga je de rust in met een 0-0. In de tweede helft waren wij zeker de bovenliggende partij, maar door persoonlijke foutjes kom je op 3-0 achterstand. Je krijgt kansen maar je maakt ze niet af. Bal op de paal, er had een strafschop gegeven kunnen worden, maar helaas. Je ziet her en der goed voetbal, maar op een punt zie je sommige koppies hangen. Al was het 0-0 gebleven was ik niet tevreden geweest', aldus Yvo Cobussen trainer Bennekom vrouwen1. Komende zaterdag start Bennekom de competitie, derde klasse tegen AVW66. 

 Luister hier het verslag.

veel goals

Op 't Kastanjebos werd een doelpuntrijk duel gespeeld tussen Otterlo en Beekbergen. 'Wij kennen Beekbergen niet goed. Wisten niet wat wij moesten verwachten. In de eerste minuut komen wij achter, speelster Beekbergen gaat dwars door de verdediging heen en 0-1. Kira Hazeleger speelde vorig seizoen in de achterhoede, stond nu spits en weet de 1-1 te maken. Later maakt zij ook de 2-1, ze komt 1 op 1 op de keeper en maakt het doelpunt. Wij zakken vervolgens wat in en het wordt 2-2. In de rust worden wat positiewisselingen doorgevoerd en dat blijkt goed uit te pakken. 

Na de rust wordt Celine Hazeleger onderuit gehaald en krijgen we een vrije trap. Miranda de Berg neemt deze en maakt de 3-2. Kira Hazeleger geeft vervolgens mooi voor op Celine Hazeleger en het wordt 4-2. Beekbergen weet enkele minuten later de 4-3 te maken. Gelukkig gaan wij daar goed mee om. Het prikkelt ons en wij worden nog beter en zetten meer druk. Helaas voor Beekbergen maakt een van hun speelsters een eigen goal en het wordt 5-3. Paar minuten later maakt Kira Hazeleger haar derde en de marge wordt 3.

Wij worden nog sterker en beter. Gaan beter voetballen. Charlie maakt even voor tijd nog de 7-3. Nadat ik terug ben gekomen stond Ilona Wopereis zo goed te keepen, zij gaf ook aan dat zij dat wilde, dat ik voorin mocht spelen en ik maak ook nog eens de laatste goal 8-3', vertelt een enthousiaste Roos Lagerwey van sv Otterlo. Komende maandag speelt Otterlo voor de beker tegen ZVV56 en op vrijdag voor de competitie wederom tegen Beekbergen.

Beluister hier haar verslag.

Ambities

In Lunteren worden de bekerwedstrijden gebruikt als oefenduels voor de competitie. Lunteren wil in de vijfde klasse een duidelijke rol gaan spelen. 'Vorig jaar werden wij vijfde, dit jaar top drie. Dat is ons doel.
Tegen Kesteren vr2 konden wij weer mooi oefenen. 

Het was goed te zien dat wij speelde zoals wij dat van ons zelf mogen verwachten. Door Serena Suitela komen wij op 0-1. Na rust komen wij ongelukkig op 1-1, maar hier wisten wij mee om te gaan en bleven geduldig geconcentreerd spelen. Gerrieke Willigenburg maakt paar minuten na de gelijkmaker de 1-2. Uiteindelijk wordt het 1-4 door 2 doelpunten van Marissa Hazenberg. Wij zijn tevreden en klaar voor de competitie volgende week', vertelt Rachel Suitela van vv Lunteren. SVHA is komende zaterdag de eerste tegenstander van Lunteren in de competitie. 

Luister hier naar het verslag.

Alle uitslagen

Sporting70 - DTS Ede 0-9
Blauwgeel55 - Saestum vr2 3-3
DTS Ede II - vv Dieren 5-1
SDC Putten vr1 - DTS Ede vr3 5-0
Sparta Nijkerk vr2 - Bennekom 3-0
Redichem - Fortissimo 1-7
Blauwgeel55 vr2 - Advendo57 1-2
Kesteren vr2 - Lunteren 1-4
Otterlo - Beekbergen 8-3

Programma zaterdag 21 september 2019, start competitie:

14:30 SP Teuge - SDS55
19:30 Beekbergen - Otterlo (let op word gespeeld 20-09-2019)
14:30 Dodewaard - Blauwgeel55 vr2
12:45 SVHA - Lunteren
20:00 Advendo57 - kesteren vr2 (19-09 beker)
14:30 ESA - Fortissimo
14:30 Advendo57 - Albatros
14:30 AVW66 - Bennekom
15:00 SVHa - DTS Ede vr3
15:30 Wartburgia vr3 - DTS Ede II
14:30 Sportclub Monster - Blauwgeel55
13:15 Wartburgia - DTS Ede

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: