Live Live

Edese vrouwen vol in de bekerstrijd

Gepubliceerd: Woensdag 11 september 2019 15:48

Edese vrouwen vol in de bekerstrijd

EDE - Bekervoetbal stond zaterdag 7 september centraal voor de Edese voetbalverenigingen. DTS Ede vrouwen1 kwamen in actie en reisde 190 kilometer naar SC Stiens. Het eerste bekerduel werd al gewonnen en bij winst zou DTS Ede geplaatst zijn voor de volgende ronde.

In de 9e minuut weet Ilse van der Zanden op aangeven van Kirsten Koopmans de 0-1 te maken. Er volgen nog negen goede minuten van de Edese vrouwen. In de 18e minuut weet Anoek Blankenspoor de 0-2 te maken. Na dit doelpunt komt er een matheid over DTS Ede. Er worden maar paar kleine kansjes gecreëerd. SC Stiens word sterker. Na rust herstelt DTS Ede zich niet en het worden
45 moeilijke minuten. DTS Ede weet weinig te creëren en komt niet in het eigen spel. Stiens krijgt een paar grote kansen maar Jaimy Jansen weet het doel schoon te houden. Uiteindelijk keert DTS Ede terug met een 0-2 Overwinning, maar tevreden zal trainer Linda Helbling niet zijn.

Derby

In Lunteren stond op het programma Lunteren tegen Advendo57. Lunteren heeft de zomerstop erg rustig beleefd. De ploeg traint nog niet lang en er zijn drie nieuwe speelsters te begroeten. Onder andere komt na vele jaren het DTS Ede shirt gedragen te hebben, Serena Suitela naar de Wormshoef. 'Voor ons was het vooral kijken waar staan wij. Elkaar zoeken, ontdekken en zorgen dat er automatismes komen. Voor rust komen wij 0-2 achter, in de rust nog wat omgezet. Wij worden ook iets sterker, Rachel Suitela maakt nog de 1-2, maar verder weten wij niet te scoren. De beker zien wij als mooie oefenpotjes. De competitie, daar gaan wij voor. Wij verwachten er veel van en willen bovenin meedraaien', aldus Gerrieke

Willigenburg van vv Lunteren. Hier is haar verslag terug te luisteren.

Advendo57 had iets goed te maken in Lunteren. Er werd afgelopen seizoen verloren met 2-4 waardoor het niet meer mogelijk was kampioen te worden. Advendo57 begon sterk. Wist elkaar vrij goed te vinden. In de 23e minuut weet Helma van Garderen de 0-1 te scoren. Tien minuten later maakt Evelien de 0-2. Zij is 1 van de 3 jeugdspeelsters die overgekomen is.

In de rust worden wat omzettingen gedaan en dat pakt redelijk goed uit, alleen er word niet meer gescoord. Klaas Threels trainer Advendo57 is tevreden. 'Natuurlijk zijn er verbeterpuntje, maar het zag er goed uit. Er is maar 1 speelster weggegaan, er zijn drie nieuwelingen erbij mooie ploeg waar ik veel van verwacht.' Beluister hier zijn verhaal.

Drie keer

Blauwgeel55 speelde in Doetinchem hun tweede bekerwedstrijd, dit keer tegen DZC68. Voor Blauwgeel55 telt de beker net zo hard mee als een goed resultaat in de eerste klasse waar naartoe er werd gepromoveerd. In de 6e minuut komt DZC68 op voorsprong. In de rust word orde op zaken gesteld waarna er een nog meer gemotiveerd Blauwgeel55 de tweede helft begint. Drie minuten na rust weet Jesse Prijs de gelijkmaker te maken en drie minuten later maakt zij ook de 1-2. Negen minuten later maakt Patricia Sparreboom de 1-3. Zij weet in de 81ste en 83ste minuut nogmaals het net te vinden en maakt de 1-4 en 1-5. Cleo de Jong maakt in de 84ste minuut de 1-6. Blauwgeel55 zal met name over de tweede helft tevreden zijn.

Wageningen - Bennekom

Ook deze wedstrijd kan je een derby noemen. Het Wageningse SKV ontving Bennekom vrouwen1. In Bennekom heeft er een grote verandering plaatsgevonden. Grotendeels ieuwe technische staf en diverse nieuwe speelsters. Yvo Cobussen trainer Bennekom kwam over van DTS Ede. Hij kijkt uit naar het komende seizoen.

Vorige week kwam Bennekom al in actie voor de beker en op deze zaterdag moesten de vrouwen naar Wageningen. Daar wachtte SKV. Evelien Verhoeks aanvoerster Bennekom vrouwen1 ziet deze bekerwedstrijden als mooie oefening. 'Wij kunnen in deze wedstrijden mooi de puntjes op de i zetten. Er is behoorlijk wat veranderd, eind van het vorig seizoen heb ik wel eens gedacht: als dat maar goed gaat. Gelukkig hebben wij weer een volwaardige selectie. Er zijn speelsters uit de jeugd erbij gekomen. Paar oud speelsters zijn ook weer terug en sommige meiden hebben een overstap gemaakt naar ons. Zo is bijvoorbeeld Stephanie van Tintelen overgekomen van SKV, voor haar dus een extra mooie wedstrijd. Zij weet ook nog ons op voorsprong te zetten, maar helaas weet SKV door te drukken en verliezen wij met 2-1. In ieder geval zie ik dat wij weer gegroeid zijn, mooie aandachtspuntjes en volgende week verder met de puntjes op de i zetten. Voor ons telt de competitie en de beker zien wij als oefenwedstrijden. Lekker sleutelen aan het team.'


Luister hier het verslag van Evelien Verhoeks van VV Bennekom:

Programma 14 september

15:00 Sporting70 - DTS Ede
12:30 Blauwgeel55 - Saestum vr2
12:15 DTS Ede II - vv Dieren
13:00 Sparta Nijkerk vr4 - Bennekom
12:00 SDC Putten - DTS Ede vr3
15:00 Redichem - Fortissimo
14:30 Blauwgeel55 vr2 - Advendo57
14:30 Kesteren vr2 - Lunteren
14:30 Otterlo - Beekbergen

Iedere zaterdag middag doet EDE FM verslag van het Edese vrouwenvoetbal. Komend seizoen zijn er wedstrijdverslagen te horen van Blauwgeel55 vr1, DTS Ede vr1, Bennekom, Advendo57, Otterlo en Lunteren. Wellicht komen in de toekomst er ploegen bij die verslag doen. De uitzending start om 16.00 uur op zaterdagmiddag.
 
Foto: Pixabay

Deel deze pagina: