Live Live

Edese voetbalvrouwen: winterstop is een feit

Gepubliceerd: Maandag 16 december 2019 12:04

Edese voetbalvrouwen: winterstop is een feit

EDE - Deze speelronde een inhaal/bekerprogramma in het Edese vrouwenvoetbal.  Voor bijna alle teams op Otterlo na was het de laatste speeldag in 2019.  Regen, wind en frisse temperaturen moesten worden getrotseerd.

Bennekom reisde af naar Zutphen om daar te spelen tegen de plaatselijke fc. Yvo Cobussem: 'Wij beginnen in de eerste helft netjes voetballend. Regen en de koud speelde wel parten. Door een foutje, wat kan gebeuren, komen wij op 1-0 achter. Met die stand gaan wij ook rusten. Je denkt dat er niets aan de  hand is want je speelt op zich netjes en goed.' 

De tweede helft start de ploeg goed en sterk. 'Na drie minuten komen wij op 1-1 door een doelpunt van Evelien Verhoeks. Drie minuten later kom je op 2-1 achter door een foutje van onze keeper. Wij gaan wat risico nemen. Wij krijgen later ook nog eens de 3-1 tegen. Dat is zuur. Ben wel teleurgesteld in het  resultaat. Zeker ook omdat er meer in had gezeten. Ik geloof nog steeds in het team. Het zit erin, moet er uitkomen. In de winterstop gaan wij er hard aan werken. En wie weet in de tweede seizoenshelft een periodetitel. Wij hebben nu even niet die geluksfactor, maar het kwartje  moet toch eens goed vallen', aldus trainer Yvo Cobussen van vv Bennekom vrouwen1. 

Luister hier naar zijn verslag.

Donderspeech

Een beker kraker met 2 vierde klasse ploegen die aan elkaar gewaagd  zijn. In de competitie speelde beide ploegen al tegen elkaar, winst was  er toen voor Advendo57. Gerjanne Threels: 'Wij gingen met goed gevoel naar Ede om te spelen tegen Fortissimo. Thuis hadden wij al met 4-2 van hen gewonnen.  Het bleek maar weer, uit is voor ons altijd wat lastiger om te  voetballen. Begin was slap, wisten elkaar niet goed te vinden, zoeken  naar welke koppeltjes zijn er, afwachtende houding. In de vierde minuut kom je al 1-0 achter, 2 minuten later 2-0 en 22 minuten later 3-0 achter.'

In de rust krijgt de ploeg een donderspeech en worden er  wat omzettingen gedaan. 'Wij konden wat meer druk zetten, speelden wat meer na voren. Het weer werd slechter en dat kwam de wedstrijd ook niet ten goede. In de 85ste minuut krijgen wij  de 4-0 ook tegen. Nu winterstop, herstellen en opmaken voor  seizoenshelft twee, gaan wij weer knallen', vertelt Gerjanne Threels van  Advendo57. 

Luister hier haar verslag terug.

DTS bekert verder

DTS Ede speelde al eerder in de beker tegen S.C.Stiens, maar wederom loot de Edese ploeg tegen de vrouwen uit het hoge noorden. Een verre uitwedstrijd als deze treffen de Edese vrouwen dit seizoen niet meer, want DTS Ede wist te winnen met 0-5 en bekert verder.

Alle wedstrijden op een rij

Lunteren - Dodewaard (competitie) (uitgesteld 18-01-2020)
Blauwgeel55 vr2 - CHRC (competitie) 1-2
Fortissimo - Advendo57 (beker) 4-0
fc Zutphen - Bennekom (competitie) 3-1
SC Stiens - DTS Ede (beker) 0-5

Foto: Pixabay

 

Deel deze pagina: