Live Live

Edese voedselvisies in online receptenboek

Gepubliceerd: Woensdag 26 september 2018 13:39

Edese voedselvisies in online receptenboek

EDE - City Deal heeft maandag een online receptenboek uitgebracht om een gezond, stedelijk voedselbeleid te bevorderen.

Een addertje onder het gras is dat u niet op een recept voor de lekkerste ovenschotel stuit, maar op voedselvisies. De visies van World Food Center Ede, Alliantie Voeding in de Zorg en Ede kiest voor Food zijn ook in de ‘online receptenbundel’ te vinden.


Voedselbeleid versterken

Het initiatief is het resultaat van de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda. In de City Deal werken twaalf gemeenten, de provincie Gelderland en de Ministeries van Economische Zaken, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen om beleid rond stedelijke voedseluitdagingen te versterken.

Elk recept behandelt een specifiek probleem in het voedselsysteem. Vier thema’s staan centraal: het versterken van voedselketens in en rond de stad, gezonde voeding en sociale inclusiviteit, ecologisch en economisch verduurzamen en innoveren en bestuurlijke innovatie. Samen laten de recepten zien hoe integraal voedselbeleid in de praktijk gebracht kan worden.

werken naar een ecologisch en economisch houdbaar systeem


Het voedselsysteem staat volgens City Deal voor een uitdagende transitie naar een ecologisch en economisch houdbaar systeem dat gezond en duurzaam voedsel produceert. Veel ondernemers, organisaties en enthousiaste buurtbewoners zetten zich volgens de organisatie hiervoor in. De verzamelde recepten geven een kijkje in de keuken van lokaal voedselbeleid. Bekijk op deze site de Edese voedselvisies.

Foto: Pixabay


Deel deze pagina: