Live Live

Edese skeletonster sleept sponsorcontract en hoofdrol in documentaire binnen

Gepubliceerd: Vrijdag 16 november 2018 11:04

Edese skeletonster sleept sponsorcontract en hoofdrol in documentaire binnen

EDE - Kimberley Bos kan onbezorgd beginnen aan haar traject richting de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Volledig focussen op de sport door sponsorcontract

De 25-jarige skeletonster Kimberley Bos uit Ede heeft een sponsorcontract gesloten met Kelderman Bouw, een bedrijf uit haar woonplaats. Het komende winterseizoen kan Bos zich daarom volledig op haar sport liggen en een basis leggen voor een nieuwe Olympische deelname.

Ze deed afgelopen jaar als eerste Nederlandse skeletonster mee aan de Olympische Spelen in Pyeongchang en werd achtste.

'Via via kwam ik in contact met Kelderman Bouw en vanaf het begin was er een goede klik. Ik woon al in een huis dat door Kelderman is gebouwd, dus dat schiep natuurlijk direct een band', vertelt Bos. 'Ik merkte dat sport een belangrijk thema is bij Kelderman en daar werd ik erg enthousiast van. Gelukkig werden ze dat ook van mij. Deze steun en de support van andere bedrijven en NOC*NSF stellen mij in staat om me de komende winter volledig te focussen op mijn sport. Ik hoef me geen zorgen te maken om geld. Dat is erg prettig.'

Hoofdrol voor Bos in documentaire 'Hard IJs'

Skeleton is in Nederland een relatief kleine sport, en Kimberleys streven en ambitie om deel uit te maken van de absolute wereldtop is een bijzonder iets. Daarom besloten filmmakers Emma Thies en Iris Timmer, de eerste documentaire ooit over skeleton te maken getiteld 'Hard IJs', waarin het verhaal van Kimberley centraal staat.

De documentairemakers belichten Kim als topsporter die toch een normale meid uit Ede blijft. Hierin spelen haar woonplaats en sportcentrum Papendal ook een rol. De documentaire wordt gemaakt vanuit het Campusdoc Filmfestival en zal in januari gepubliceerd worden, ongeveer tegelijkertijd met de Worldcup Skeleton. 


Momenteel zijn de documentairemakers nog bezig met een crowdfundactie om de documentaire af te ronden (https://cinecrowd.com/nl/hard-ijs) en zitten ze midden in de draaiperiode.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

foto: Aschwin Kruders/ Omroep Gelderland

Deel deze pagina: