Live Live

Edese scholieren te zien in musicalfilm Julia

Gepubliceerd: Donderdag 22 november 2018 13:27

Edese scholieren te zien in musicalfilm Julia

EDE – Op zondag 11 november is de musicalfilm Julia in première gegaan. Dit gebeurde in Stadsschouwburg Nijmegen. De Edese Sophie Hoeve en Josephine van Veldhuizen hebben allebei een rol in Julia. De film is momenteel nog niet te zien in de filmhuizen. De film is eerst nog bij filmfestivals te zien.

Dansen
Voor een musicalfilm moet je wel goed oefenen. Sophie Hoeve, speelt leerling in Julia: ‘We hebben een aantal repetitie dagen gehad om dansjes aan te leren. Ik hoefde maar één dans aan te leren.'

Ervaring

Julia is de eerste echte film waar de meiden hun acteerkunsten konden laten zien. Josephine van Veldhuizen, één van de danseressen: ‘Ik had al wel musical ervaring als achtergronddanseres. Meespelen in een musicalfilm was dan ook wel spannend.’ De ervaring die beide meisjes hebben opgebouwd hielp hen wel. ‘Ik volg ook nog een opleiding van Barrie Stevens, hij is een choreograaf. De opleiding is in Amsterdam. Je bent de hele ochtend en middag in touw om te leren zingen, dansen en acteren. Het is wel leuk om te doen en je leert er veel van,’ vertelt Josephine. Sophie volgt één keer per week musicallessen.

Samen met de cast

Volgens de Edese meiden was de cast leuk om mee te werken. ‘Je moet lang wachten voordat je weer een scène gaat opnemen. Dan is het wel leuk om achter de schermen mensen te leren kennen. Vaak haalden we grapjes uit met elkaar en schreven we voor de lol onze eigen liedjes,’ vertellen Josephine en Sophie. De musicalfilm zit vol humor, dus het paste goed bij de film.

Foto: Albertine van Veldhuizen

Deel deze pagina: