Live Live

Edese presenteert wekelijks programma op NPO Radio 2

Gepubliceerd: Donderdag 03 januari 2019 10:51

Edese presenteert wekelijks programma op NPO Radio 2

EDE - Martine van der Spek uit Ede is vanaf zaterdag 5 januari wekelijks te horen op NPO Radio 2 In het nieuwe EO-programma ‘Holy Hits’ houdt ze luisteraars op de hoogte van christelijke muziek van het moment, zo maakt de omroep woensdag via een persbericht bekend.

In het programma, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 04.00 en 06.00 uur wordt uitgezonden is er aandacht voor de best beluisterde christelijke muziek, de nieuwste gospelhits en veelbelovende christelijke artiesten. Wie ’s nachts niet kan meeluisteren, kan vanaf de eerste uitzending 24/7 terecht op Soundcloud, de podcast apps en de website eo.nl/holyhits.

 
Herkenbare thema's

'Ik ben super blij en trots dat we als EO op radio weer vol aan de bak gaan met de nieuwste christelijke muziek', vertelt Martine. 'Waar Hollywood en de kerk elkaar begroeten staan wij op scherp. De muziek uit onze lijst is toegankelijk, dat vind ik te gek: mensen die niets met geloof of kerk hebben, kunnen door het programma toch toffe nieuwe muziek ontdekken. In dit genre komen allerlei herkenbare thema’s voor: verdriet, blijdschap, boosheid, geluk, levensvragen en vaak overkoepelend: hoop!'

Bekend terrein

NPO Radio 2 is voor de radio-dj geen onbekend terrein. Martine van der Spek is sinds januari 2016 als redacteur, producer en sidekick betrokken bij het radioprogramma ‘Thank God It’s Sunday’, dat iedere zondagavond te horen is op Radio 2. Ook presenteert ze maandelijks de podcasts ‘Het kan je buurman zijn’ en ‘3FM Tussenuur’ en is ze elke week te horen op KX Radio, het opleidingsstation voor nieuw radiotalent. Martine startte haar radiocarrière bij BEAM Radio, een online radiozender die eind 2015 noodgedwongen ophield te bestaan.
 
Foto: EO

Deel deze pagina: