Live Live

Edese naar WK voor beroepen in het Russische Kazan

Gepubliceerd: Woensdag 07 augustus 2019 12:19

Edese naar WK voor beroepen in het Russische Kazan

EDE - Joëlle Weening uit Ede vertegenwoordigt Nederland tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het ‘WK voor beroepen' dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Joëlle maakt deel uit van Team Nederland, dertig talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.

Op zaterdag 10 augustus komen Team NL en supporters voor de laatste keer voor vertrek bij elkaar in Soest. Joëlle studeert bij Aeres MBO. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes.

In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers bij WorldSkills International aangesloten landen/regio's in 56 beroepen voor een plek op het erepodium.  Nederland doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder patissier, metselaar, stukadoor, bloembinder, meubelmaker en lasser. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers. 

Voor het eerste doet ook een vmbo leerling mee aan de WorldSkills Junior wedstrijd gastheer/gastvrouw. Ook vertegenwoordigen twee mbo studenten Nederland tijdens de Future Skills wedstrijd Industry 4.0.

Grootste beroepenevenement ter wereld

In het Kazan Expo International Exhibition Centre in Kazan worden door de organisatie 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld. 

Foto ter illustratie: PixabayDeel deze pagina: