Live Live

Edese jongeren adviseren gemeente over drinkpoelen in het bos

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 10:55

Edese jongeren adviseren gemeente over drinkpoelen in het bos

EDE - Wat is de invloed van de aanleg van drinkpoelen op de biodiversiteit van voorkomende fauna?Dat is de vraag waarover zo’n vijftien leerlingen van Aeres MBO Ede zich de afgelopen tijd bogen in opdracht van gemeente Ede.

Het Aeres MBO Ede doet mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe project: Waarbij Veluwse jongeren van verschillende scholen bestuurders en organisaties adviseren over een lokaal vraagstuk.Zo dragen de jongeren bij aan de Gebiedsopgave Veluwe.

Begin februari maakten de jongeren uit Ede kennis met hun opdrachtgever gemeente Ede. Met de opdracht en de wensen van de opdrachtgevers zijn de jongeren vervolgens aan de slag gegaan. Om tot een goed advies te komen, gingen de jongeren niet over één nacht ijs. Ze bezochten onder begeleiding van een gids het Edese bos om zo het gebied zelf te beleven en ontdekken.

Op maandag 11 maart presenteren de jongeren hun advies aan gemeente Ede. De winnende groepen krijgen een ticket uitgereikt voor het VeluweCongres op 14 maart. Daar krijgen de leerlingen een podium om hun ideeën presenteren aan Veluwse ondernemers, bestuurders, ambtenaren en de provincie Gelderland.

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: