Live Live

Edese IJsvereniging op trainingsstage in Duitsland

Gepubliceerd: Vrijdag 26 oktober 2018 15:42

Edese IJsvereniging op trainingsstage in Duitsland

INZELL – De Edese IJsvereniging (EIJV) is deze herfstvakantie in Inzell, Duitsland om samen te trainen.

Het is de 25ste keer dat EIJV in Inzell is om te oefenen in de wintersportplaats en schaatstempel. Dit jaar zijn er dertig mensen neergestreken om veel te trainen.


Trainingskamp inmiddels traditie

In Nederland zijn natuurlijk veel plekken voor een IJsvereniging om te trainen. Toch koos EIJV voor Inzell. Jan Vellinga, voorzitter van EIJV, legt uit waarom de plaats de ideale plek is voor de trainingsstage; ‘Trainen kan natuurlijk ook in Nederland, maar het is veel leuker om met een vereniging toch iets speciaals te doen,’ vertelt Vellinga.

Het idee is 25 jaar geleden bedacht door het toenmalige bestuur. Uiteindelijk is dit voor de vereniging een traditie geworden. ‘In Inzell kan je prachtig wandelen en fietsen. Bovendien is de ijskwaliteit hier heel goed. Dat is altijd fijn trainen,’ aldus Vellinga.

Feestelijk ontvangst

EIJV is in Inzell ontvangen door de burgemeester en wethouders van de Duitse plaats. Vellinga: ‘Wij hadden cadeaus voor ze meegenomen om onze dank te betuigen. Sommige deelnemers van de trainingsstage kregen een oorkonde, omdat zij drie, vijf, tien of vijftien keer bij de stage aanwezig zijn geweest,’ aldus Vellinga.

Familiegelegenheid en onderlinge binding

‘Deze trainingsstage is voor iedereen bedoeld natuurlijk, maar toch zijn er veel ouders met kinderen gekomen. Dat is heel leuk. Je merkt dat er een binding tussen mensen ontstaat,’ vertelt Vellinga.

Luister hier het hele interview met voorzitter Jan Vellinga terug.

Foto: Edese IJsvereniging

Deel deze pagina: