Live Live

Edese atlete Eva Hovenkamp geeft rondleiding op Papendal

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 15:59

Edese atlete Eva Hovenkamp geeft rondleiding op Papendal

ARNHEM – Papendal is een groot sportpark in Arnhem. In 1963 is het park gekocht van de gemeente Arnhem door de Nederlandse Sportfederatie.

Op Papendal kan je atletiek, wielrennen, badminton, BMX, handbal, handboogschieten, hockey, judo, rolstoelbasketbal, korfbal, skiën, snowboarden, tafeltennis, boxen en volleybal uitoefenen. De snelste vrouw van Ede, Eva Hovenkamp richt zich echter alleen op atletiek.

Wat moet Eva allemaal doen?

De Arnhemhal is de centrale hal van het hele terrein. Hier is Eva Hovenkamp vaak te vinden: ‘Na anderhalve maand vakantie begonnen we vanochtend om 9.30 uur weer aan een nieuw trainingsseizoen. De atletiekbaan is gevestigd in de Arnhemhal. Hovenkamp moest wel eerst door een bodyscan heen. ‘De scan meet hoeveel procent van je lichaam uit spier en hoeveel procent uit vet bestaat.’

Gezond eten

In het restaurant waar sporters na een training gaan lunchen, wordt rekening gehouden met gezonde maaltijden. ‘Soms is er een kroket verkrijgbaar in het restaurant, maar daar zit een vettaks op. Sporters moeten extra betalen voor een vette hap. Verder is er een saladebar, fruit en veel soorten gezond brood,’ vertelt Hovenkamp. De sporters betalen de maaltijden met een speciale pas. Trainers kunnen dan opvragen wat er door een bepaalde sporter is gehaald aan eten.

Trainingen

Eva en haar team trainen vooral in het krachthonk, de werphal, atletiekhal en de sprinthal. ‘We trainen zes dagen in de week. Alleen op zondag zijn we de hele dag vrij en dat hebben we dan ook wel nodig,’ zegt Hovenkamp. Bij elke hal is een fysiotherapeut aanwezig. Dit om blessures te voorkomen. ‘Tijdens de trainingen let de trainer vooral op de techniek. De starttechniek bijvoorbeeld. Hoe beter je opstart, des te beter je tijdens de training loopt,’ legt Hovenkamp uit.

Beluister hier het hele verslag uit het radioprogramma FC Bal Op De Stip.


Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: