Live Live

Edenaar start crowdfundingcampagne voor documentaire ‘Eten van eigen Hof’

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 10:59

Edenaar start crowdfundingcampagne voor documentaire ‘Eten van eigen Hof’

EDE – Barend Hazeleger, documentairemaker, is voor zijn nieuwe documentaire ‘Eten van eigen Hof’ een crowdfundingcampagne gestart. EDE TV Nieuws sprak onder andere met Barend Hazenleger over de ophanden zijnde documentaire.

De film gaat over consumenten die zelf hun eigen voedsel gaan verbouwen, omdat ze weer grip willen krijgen op de herkomst, de manier waarop het geproduceerd wordt en het aantal kilometers dat het aflegt. Doneren kan vanaf 28 januari via cinecrowd.com/eten-van-eigen-hof. 


Een belangrijk deel van de documentaire gaat over een groep Edenaren die samen een Herenboerenproject zijn gestart. Het project houdt in dat een groep inwoners uit een bepaalde gemeente een boerderij pacht en een boer inhuurt, die vervolgens fruit, groente, vlees, eieren en melk levert.

Drijfveren

De drijfveren van de inwoners uit Ede komen uitgebreid aan bod, zoals: Voedselveiligheid, rentmeesterschap en duurzaamheid. De achterliggende gedachte van het Herenboerenproject is om Nederland zo in te richten dat we weer voornamelijk lokaal ons eigen voedsel produceren.

Documentaire in première op Wereldvoedseldag

De documentaire moet voor woensdag 16 oktober klaar zijn, want dan is het Wereldvoedseldag. Volgens de maker een mooi moment om de film in première te laten gaan. De regionale omroepen in Gelderland en Brabant hebben al toegezegd de documentaire te gaan uitzenden. 
 
Bekijk hier het hele item.

Deel deze pagina: