Live Live

Edenaar Pieter Plug stopt na 22 jaar politiek

Gepubliceerd: Maandag 04 maart 2019 09:35

Edenaar Pieter Plug stopt na 22 jaar politiek

EDE - Na de verkiezingen van Provinciale Staten op woensdag 20 maart draagt Pieter Plug het politiek leiderschap van de ChristenUnie Gelderland over aan zijn bijna 20 jaar jongere collega Dirk Vreugdenhil.

De Edenaar blikt terug op een periode van 22 jaar actieve politiek. 10 jaar als lid van de Edese gemeenteraad en een 12-jarig lidmaatschap bij de Provinciale Staten van Gelderland, waarvan bijna 9 jaar als fractievoorzitter.

‘Ik heb me de afgelopen jaren ingezet om het politieke geluid van de ChristenUnie consistent te laten klinken in Gelderland. Ik mocht dat doen in een fractieteam met fijne collega’s. Het zijn vrienden van me geworden. Dat maakt dat ik nog steeds achter mijn besluit sta om te stoppen maar ik zal de fractiegenoten met wie ik heb samengewerkt enorm gaan missen’, vertelt Plug.

Edese hoogtepunten

Volgens Plug zijn er binnen de Provincie Gelderland veel onderwerpen aan de orde gekomen die betrekking hadden op Ede. ‘Dan ga je toch wat meer op het puntje van je stoel zitten, ook al ben je er voor de hele provincie. Je bent natuurlijk als inwoner van Ede heel sterk betrokken op je eigen omgeving.’ Als Edese hoogtepunten noemt Plug de herontwikkelingen van het Enka- en kazerneterrein, de miljoeneninvestering in het spoorplan en de beoogde financiële injectie van 17 miljoen euro in het World Food Centre Experience.

Afscheid van de politiek

Op 26 maart neemt Plug officieel afscheid van het politieke leven, maar hij is niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. Hij kijkt er naar uit om wat meer tijd door te brengen met zijn vrouw en kleinkinderen. Daarnaast blijft Plug de provinciale politiek zeker volgen, zonder zich er mee te bemoeien.

Foto: ChristenUnie Gelderland

Deel deze pagina: