Live Live

Edenaar moet huis uit na vondst wietkwekerij, draait zelf op voor schade

Gepubliceerd: Woensdag 26 september 2018 09:43

Edenaar moet huis uit na vondst wietkwekerij, draait zelf op voor schade

EDE - De Edese politie en de woningstichting doen onderzoek naar de ontmantelde hennepkwekerij die afgelopen maandag aan de Proosdijerveldweg is aangetroffen.

Aanhouding niet zonder slag of stoot


De man is maandag na een worsteling met de politie direct aangehouden en meegenomen. Dit laat de politie dinsdag via hun facebookpagina weten. De verdachte deed in eerste instantie de deur niet open waarop de politie de deur moest forceren. De woning blijkt door de dader gehuurd te zijn, de woningstichting gaat zijn huurcontract per direct beëindigen. De eigenaar van de hennepkwekerij moet zelf de aangerichte schade aan de woning betalen.

334 hennepplanten aangetroffen


In de woning werd een kwekerij met in totaal 334 hennepplanten aangetroffen. De man wordt verdacht van het onderhouden en in bezit hebben van een hennepkwekerij, diefstal van stroom en het veroorzaken van gevaar door het elektriciteitsnetwerk te vernielen.

Hoge energiekosten en gevaarlijke situaties


De energiefraude-expert heeft vastgesteld dat de gebruikte stroom voor de hennepkwekerij gestolen is. Voor een snelle groei van hennepplanten zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden wekenlang, dag en nacht. Omdat deze hoge energiekosten te omzeilen wordt de stroom vaak illegaal afgetapt. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op. Omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan, is de kans op brand en ontploffing heel groot.


Foto: Pixabay

Deel deze pagina: