Live Live

Ede Victoria blijft koploper na winst, Otterlo wint van Wageningen

Gepubliceerd: Dinsdag 19 februari 2019 10:56

Ede Victoria blijft koploper na winst, Otterlo wint van Wageningen

EDE/WAGENINGEN – De dames van Ede Victoria blijven de ranglijst in de 5eklasse aanvoeren. Ze wonnen zaterdag met ruime cijfers van Hoevelaken. Het werd 10-1.

Ede Victoria speelster Stephanie van de Kamp had het niet verwacht dat ze dit seizoen bovenaan zouden staan. De Edese team wist al dat Hoevelaken een fysieke ploeg heeft. ‘Wij kunnen tegenwoordig ook best fysiek spelen’, vertelt Stephanie.

Rommelige eerste helft

De eerste 45 minuten was het spel van Ede Victoria wat onrustig en rommelig. ‘Ondanks dat we na de eerste helft al met 5-1 voorstonden werden we in de rust wel op onze onrustige speelstijl gewezen’, stelt Stephanie. ‘Er werd wat in de opstelling geschoven. ‘We begonnen 4-3-3, maar zijn gewend 4-4-2 te spelen, dat zijn we weer gaan doen en dan bracht rust’, verklaart Stephanie.

Lekker seizoen voor Ede Victoria

De ballen vliegen er volgens Stephanie dit seizoen lekker in. Negen maart Moeten de dames tegen SV Otterlo aantreden. ‘Dan moeten we gewoon weer lekker aan de bak, niet kijken naar SV Otterlo, maar naar wat we zelf kunnen’, sluit de Ede Victoria Speelster af.


Beluister hier het hele verslag

SV Otterlo won afgelopen zaterdag ook vrij gemakkelijk in en tegen Wageningen, het werd 0-4.

SV Otterlo keepster Roos Lagerwey vertelt dat ze aardig aan het veld moesten wennen. ‘Het was een beetje een knollenveld met wat hobbels en gaten.’ Ondanks het veld knalden de dames van SV Otterlo er meteen op. ‘Na vijf minuten wist Michelle het net al te vinden, ze schoot hem mooi het hoekje in.’ 0-1. Niet veel later schoot Anouk de 0-2 binnen. Roos had de eerste helft niet veel te doen en kon lekker meevoetballen.

De tweede helft trok SV Otterlo de positieve lijn door. ‘We speelden vrij gemakkelijk, kregen een penalty die Gaby prima binnenschoot’ vertelt Roos. Later zette Anouk door een mooi doelpunt de uiteindelijke 0-4 eindstand op het scorebord.’ Het was voor keepster en verslaggeefster Roos de laatste wedstrijd dit seizoen. Ze vertrekt voor een stage naar het zonnig Curaçao. SV Otterlo speelster Ilona volgt nu keeperstraining en zal het doel de komende tijd verdedigen.’

Negen maart wacht Ede Victoria, een pittige pot. ‘Ik hoop dat de dames alles geven en dat we de drie punten binnenslepen, maar het wordt lastig.’ Roos gaat haar team vanuit Curaçao op de voet volgen, vanaf september staat ze zelf weer onder de lat.

Beluister hier het hele verslag

Deel deze pagina: