Live Live

Ede steekt drie ton in groene schoolpleinen

Gepubliceerd: Vrijdag 10 mei 2019 13:05

Ede steekt drie ton in groene schoolpleinen

EDE - Een groen schoolplein, waar je kunt spelen in een natuurlijke omgeving en die verkoeling biedt bovendien: de gemeente Ede gaat scholen die zo'n plein willen aanleggen tegemoetkomen. Basisscholen kunnen subsidie aanvragen. De komende jaren investeert de gemeente zo'n drie ton in het project.

Ede wil zo helpen bij de vergroening van schoolpleinen, laat de gemeente in een persbericht weten. In 2019 is voor acht scholen 10.000 euro per school beschikbaar. De gemeente verstrekt de subsidie ook in de komende vier jaar. Zo zou de helft van de Edese basisscholen vergroend kunnen worden.

Hoe werkt het?

In totaal zijn er zestig basisschoolpleinen in Ede. Als de helft vergroend wordt de komende vier jaar, betekent dit een kostenplaatje van 300.000 euro voor de gemeente Ede.

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet een groen schoolplein tenminste vijf jaar blijven bestaan en moet het nieuwe plein aan verschillende punten voldoen die aantonen dat het ook ├ęcht groen is.

Wethouder Vreugdenhil hoopt dat scholen het aanbod aanpakken. Zij wil dat Ede 'blijft horen bij de vijf gemeenten in Nederland met de hoogste biodiversiteit'.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: