Live Live

Ede mikt op meer sportcoaches en cultuurmakelaars

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juni 2019 19:12

Ede mikt op meer sportcoaches en cultuurmakelaars

EDE - Het bestuur van de gemeente Ede wil meer sportcoaches en zogenoemde cultuurmakelaars in de wijken. Er is plek voor 4 nieuwe fulltimers. De gemeente vraagt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om extra geld.

Sinds 2009 zet de gemeente buurtsportcoaches en cultuurmakelaars in om het sport- en cultuuraanbod te vergroten en te verbeteren. In totaal zet Ede nu 25,5 fte in. Als het aan de gemeente ligt, wordt dat 29,45 fte. De coaches zijn in dienst van Sportservice Ede of Cultura.

'Uitbreiding kost niets'

De nieuwe mensen gaan zich vooral bezighouden met sport en cultuur in het onderwijs. 'Denk bij sport aan de verdere ontwikkeling van het Open Sportpark en leefstijlonderwijs en bij cultuur aan uitbreiding van de inzet van de cultuurmakelaar van primair onderwijs naar speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs', aldus de gemeente.

Ede krijgt hier geld voor vanuit de landelijke regeling Impuls brede school, sport en cultuur. Ook wordt een deel betaald vanuit het onderwijs, door bijvoorbeeld de inzet van vakdocenten. Per saldo kost de uitbreiding de gemeente Ede naar eigen zeggen niets.

Geschreven door: Joukje Beiboer van mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: