Live Live

Ede heeft een Kindercollege

Gepubliceerd: Donderdag 12 juli 2018 17:07

Ede heeft een Kindercollege

Lisa van der Burgh is de eerste kinderburgemeester van Ede. Nora Kudair, Necati Özel, Max Merijn Terpstra en Iris de With zijn de eerste kinderwethouders. Burgemeester René Verhulst maakte dit woensdagmiddag 11 juli bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in volle Edese raadszaal. Tijdens de Heideweek wordt het Kindercollege voorgesteld aan heel Ede. In totaal meldden 15 kinderen zich aan.


Voorafgaand aan de bekendmaking gaven alle 15 leerlingen een korte presentatie aan de selectiecommissie. Op basis van deze presentatie is het Kindercollege geselecteerd. Na de overweldigende belangstelling en de kwaliteit van de presentaties heeft de selectiecommissie naast een kinderburgemeester, niet twee maar vier kinderwethouders gekozen.

Het doel van het Kindercollege is om kinderen meer te betrekken bij de politiek en de gemeente. Een ander doel is om kinderen mee te laten denken over verbeteringen binnen de gemeente. Het Kindercollege krijgt ook een rol bij verschillende evenementen, zoals de Airborne Herdenkingen en Luchtlandingen, de Avond4daagse en de uitreiking van de Pluimen.

Deel deze pagina: