Live Live

Duizenden inspraakreacties op procedure opening Lelystad Airport

Gepubliceerd: Vrijdag 22 februari 2019 11:02

Duizenden inspraakreacties op procedure opening Lelystad Airport

WILP - Er zijn inmiddels ruim 8.000 reacties binnengekomen op de inspraakprocedure die op dit moment loopt voor de opening van Lelystad Aiport. Het gaat om grote bezwaren tegen laagvliegroutes, maar ook reacties van voorstanders.

De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) hebben een lijvig rapport gemaakt dat donderdag in Den Haag werd gepresenteerd.

'Wat de minister er mee gaat doen weten we niet', zegt Jan Rooijakkers namens de actiegroepen. Hij heeft niet veel vertrouwen dat de inspraakreacties invloed hebben op het beleid van de minister. In het rapport staan volgens de actievoerders nieuwe fouten in de procedures.

'We gebruiken het ook voor de pers en Tweede Kamerleden om te laten zien hoe serieus het is en als de uitbreiding toch doorgaat dan is dit rapport een goede bijlage bij een juridische procedure', legt Rooijakkers uit terwijl hij het meer dan 200 pagina's tellende rapport omhoog houdt.

Behalve de actiegroepen hebben de afgelopen weken ook gemeenten en provincies hun vragen en bezwaren ingediend. Het was donderdag de laatste dag dat er inspraakreacties verstuurd konden worden. Daarna worden die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bestudeerd en beantwoord.

Wilt u meer artikelen lezen over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport? Op de website van Omroep Ede kunt u ze vinden onder het kopje 'Dossiers'.


Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: