Live Live

DTS Ede wint na emotionele wedstrijd

Gepubliceerd: Dinsdag 12 februari 2019 10:56

DTS Ede wint na emotionele wedstrijd

EDE - In de topklasse speelden DTS Ede en ’t Zand tegen elkaar. DTS Ede won met 0-5.

De dames van DTS Ede kwamen al vrij snel op een 0-1 voorsprong uit een indirecte vrije trap, Daphne van Kruistum schoot de bal onberispelijk binnen. ‘Daarna tekenden Sofie Houba en Willeke Paters in de eerste helft de doelpunt nummer twee en drie op', vertelt speelster Kirsten Koopmans.

In de tweede helft scoorden Carolien Filippo en wederom Daphne van Kruistum, 0-5. De drie punten zijn voetballend gezien vrij makkelijk binnengehaald.

Bijzondere rode kaart


Kirsten Koopmans had het moeilijk deze wedstrijd: ‘Ik heb voor het eerst een rode kaart gehad. We hadden een scheidsrechter die heel erg van de regeltjes is. Ik zei iets in mezelf wat niet heel netjes was, maar dit was niet op de scheidsrechter gericht. Toch vond hij het nodig om mij een rode kaart te geven.’

Emotionele lading

De wedstrijd had een emotionele lading omdat Fred Hebling, voormalig voetbaltrainer en vader van coach Linda Hebling vorige week op 66-jarige leeftijd onverwacht is overleden. Fred Hebling was een gewaardeerd en geliefde man binnen de club en daarbuiten. ‘We hebben elkaar en vooral Linda door een zware week heen geloodst’, vertelt Koopmans. De overwinning bevestigt de veerkracht en het teamgevoel bij DTS Ede Vrouwen 1.


DTS Ede mag vanavond thuis om 20.00 uur aantreden tegen vv Alkmaar voor de beker. Aanstaande zaterdag spelen de dames thuis om 12.15 uur tegen SSS.

Beluister hier het hele verslag.

Foto: DTS Ede

Deel deze pagina: