Live Live

DTS Ede kan stunten tegen ADO Den Haag en blijft Ede Victoria koploper?

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 14:50

DTS Ede kan stunten tegen ADO Den Haag en blijft Ede Victoria koploper?

EDE -  Na twee rustige speeldagen in het Edese vrouwenvoetbal komen op zaterdag 9 maart bijna alle verenigingen weer in actie. Dit geldt niet voor Fortissimo, de vierdeklasser komt pas weer op 23 maart in actie. In diverse competities begint het nu best spannend te worden.

Spannende bekerwedstrijd

De meeste spanning is te verwachten bij de wedstrijd van de dag, de bekerconfrontatie tussen ADO Den Haag en DTS Ede. Enkele weken geleden werd vv Alkmaar, ook een eredivisionist door de topklasser DTS Ede uitgeschakeld. Weten de Edese vrouwen nu weer te stunten? Het gaat goed bij DTS Ede. Weinig geblesseerde speelsters en de resultaten liegen er niet om. DTS Ede koploper in de topklasse, verlengde onlangs de overeenkomst met trainster Linda Helbling met nog eens drie jaar. Drie weken geleden lieten de vrouwen zien dat het een hecht team is, wat voor elkaar door het vuur gaat. De stunt tegen Alkmaar herinneren de DTS Ede speelsters zich nog heel goed en men wil nu weer stunten. In het stadion van Ado Den Haag wordt om 11.30 uur afgetrapt. Weet DTS Ede door te gaan naar de volgende ronde dan is aan het einde van de middag bekend wie mogelijke tegenstanders zijn van de cubfighter uit Ede.

Veel wedstrijden op de rol

Naast de wedstrijd van de dag zijn er nog vele andere leuke, spannende en interessante duels. In de vijfde klasse wil Ede.victoria kosten wat kost koploper blijven, maar moet dan wel winnen van Otterlo. Otterlo wil zich niet zomaar gewonnen geven. Lunteren verloor zaterdag van Advendo57 maar wist zich maandag te herstellen tegen SDS55 met een 1-2 winst. Lunteren wil tegen de nummer laatst ook drie punten ophalen, Lunteren - de Kieviten. 

Ook een echte derby in de vijfde klasse 3, Ederveen tegen Wekerom. Op sportpark de Beek in Wekerom staat SDS55 - Advendo57 op het programma. Beide ploegen willen winnen om in het spoor te blijven van Ede.victoria.

Na drie weken rust mag Bennekom in de vierde klasse weer het veld op. Op sportpark de Eikelhof ontmoet Bennekom sparta Nijkerk vr2. Bennekom draait verrassend bovenin mee en wil de goede lijn van de laatste wedstrijden doorzetten.

In de tweede klasse A moet DTS Ede II naar Amsterdam voor de wedstrijd Wartburgia - DTS Ede II. Blauwgeel55 is wat wisselvallig in de competitie. De Edese ploeg wil graag bovenin mee doen en dus moet Deltasports95 eraan geloven. Op sportpark de Peppelensteeg  wordt om 12:30 uur afgetrapt voor Blauwgeel55 - Deltasports95.

Luister live

Zaterdag 9 maart alle rangen, standen, uitslagen, wedstrijdverslagen bij VV Ede op EDE FM vanaf 16.00 uur.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: