Live Live

DTS Ede haalt uit in Zwolle tegen Berkum

Gepubliceerd: Donderdag 06 september 2018 10:20

DTS Ede haalt uit in Zwolle tegen Berkum

ZWOLLE - In Zwolle stond zaterdag 1 september Berkum tegen DTS Ede dames 1 op het bekerprogramma. Berkum verloor vorig seizoen in de beker nog van Blauwgeel55. 


Berkum verloor vorig seizoen in de beker nog van Blauwgeel55. DTS Ede wilde graag winnen, om het seizoen met een goed gevoel te starten.

Tegenstander niet onderschatten

DTS Ede komt dit seizoen uit in de topklasse en Berkum is een eersteklasser. Voor DTS Ede was het zaak de tegenstander niet te onderschatten. 'Gelukkig was hier geen sprake van, want wij scoorden al in de derde minuut', aldus Gera op den Kelder, verdediger van DTS Ede. De Edese dames bleken een maatje te groot voor Berkum. 'Wij waren gretig, dat bleek wel uit het feit dat wij bij rust 1-5 voor stonden, na rust scoorden we binnen drie minuten twee keer.' Ede heeft tien keer gescoord waarvan twee eigen doelpunten van Berkum.


Focus op competitie

De Edese dames willen veel bereiken dit seizoen.Gera stelt dat ze weten wat ze kunnen. 'Er zijn altijd factoren waarmee je rekening moet houden, maar wij doen er alles aan om het hoogste te halen. Zowel beker als competitie zijn belangrijk, maar ik denk dat bij ons iets meer de focus ligt op de competitie.' Ondanks dat zijn de dames zeker gebrand op bekerwinsten. 'De volgende tegenstander,Oranje Nassau ken ik niet, maar wij gaan volgende week ons uiterste best doen', aldus Gera op den Kelder. Beluister hier haar verslag.

Deel deze pagina: