Live Live

Drukke jaarwisseling in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Gepubliceerd: Donderdag 02 januari 2020 07:40

Drukke jaarwisseling in Ziekenhuis Gelderse Vallei

EDE- Oudejaarsdag en nieuwjaarsnacht op de spoedeisende hulp (SEH) in Ziekenhuis Gelderse Vallei waren druk. Er werden in totaal 8 slachtoffers met letsel door vuurwerk behandeld. 

Drie gewonden kwamen op 31 december binnen en vijf gewonden op nieuwjaarsnacht na 00:00 uur. Het betroffen lichte ongevallen, niemand hoefde in het ziekenhuis te blijven. Daarnaast werden vijf personen met teveel alcohol op binnengebracht.

Eerste baby

De eerste baby van 2020 in Ziekenhuis Gelderse Vallei werd om 03:36 uur geboren. Het is een meisje met de naam Verne. De baby had een goede start en Verne en haar ouders maken het goed. Voor de ouders was het een mooie en bijzondere nacht om het nieuwe jaar in te gaan. Het was wel een uitdaging om vanuit huis naar het ziekenhuis te komen, omdat ze wegens de extreme mist in combinatie met het vuurwerk niet harder dan 20 kilometer per uur konden rijden.

Vuurwerkslachtoffers

Op de eerste hulp zijn in totaal acht vuurwerkslachtoffers binnengebracht, waarvan vijf met oogletsel, drie met een brandwond in het gelaat en een gewonde door carbid schieten.

Foto: De kersverse ouders van baby Verne in Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Deel deze pagina: