Live Live

Dit is er de komende tijd te doen in de Edese bibliotheken

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 12:52

Dit is er de komende tijd te doen in de Edese bibliotheken

EDE - Tot eind 2018 hebben verschillende bibliotheken in de gemeente Ede activiteiten georganiseerd. Zo zijn er lezingen, workshops, knutselmiddagen, filmvertoningen, exposities en cursussen georganiseerd. De activiteiten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek.

Maaltijd met voorgerecht uit de 3Dprinter

Op vrijdag 9 november om 17.30 uur bent u welkom om te genieten van een maaltijd uit de 3Dprinter. Kim Troost, mediacoach, print voor iedereen een lekker hapje uit. Inschrijven kost 7 euro en kan bij Karlijn Mulder via kmulder@cultura-ede.nl.

Maaltijd met schrijfster Mirjam Hommes

Op vrijdag 16 november kunt u een hapje eten met de Edese schrijfster Mirjam Hommes. Het start om 17.30 uur bij Cultura Stadspoort, Stadspoort 27-28 te Ede. Op het menu staan groente uit het seizoen. In het boek van Hommes, De slanke waarheid, wordt uitgelegd hoe je slank kunt worden en blijven. Inschrijven kan bij Karlijn Mulder via kmulder@cultura-ede.nl. Het kost 7 euro om mee te doen.

Tabletcafé

Op dinsdag 20 november om 14.00 is er in de Blauwe Zaal van Cultura, Molenstraat 45 te Ede, een tabletcafé. Hier krijgt u de gelegenheid vragen te stellen over uw tablet. Deze maand is het thema voeding. Er wordt dan samen met u naar recepten en informatie over gezond eten gezocht. Ook worden er apps laten zien om een voedingsdagboek bij te houden en recepten te bewaren. Meedoen is gratis en inschrijven is niet nodig.

Proeven van het Cultura TechLab

Op donderdag 22 november om 16.00 uur kunt u komen voorproeven in het TechLab van Cultura. Dit is in de Bibliotheek Cultura Ede, Molenstraat 45 te Ede. Inschrijven is gratis en kan bij Kim Troost via ktroost@cultura-ede.nl.

Kookworkshop Appeltje Eitje

Op vrijdag 23 november om 16.00 uur kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud een kookworkshop volgen. Kinderboekenschrijfster Linda Vogelesang gaat met de kinderen samen koken. Deze activiteit kost 2,50 euro en inschrijven kan bij Linda Vogelesang via lvogelesang@cultura-ede.nl. Het vindt plaats in Cultura Stadspoort, Stadspoort 27-28 te Ede

Maaltijden van kookschool Appeltje Eitje

Op vrijdag 23 november, na de workshop, mogen kinderen hen zelfgemaakte gerecht serveren. De gerechten uit de twee kinderboeken over Kookschool Appeltje Eitje gaan bereid worden door de deelnemers. Dit gebeurt om 17.30 uur bij Cultura Stadspoort, Stadspoort 27-28 te Ede. Inschrijven kost 7 euro en kan bij Karlijn Mulder via kmulder@cultura-ede.nl. Syrische maaltijd

Kom op vrijdag 30 november kennis maken met de Syrische cultuur en geniet van Syrische maaltijden. Het start om 17.30 uur bij Cultura Stadspoort, Stadspoort 27-28 te Ede. Inschrijven kost 5 euro en kan bij Karlijn Mulder via kmulder@cultura-ede.nl.

Schrijver Jan Paul Schutten te gast

Op donderdag 13 december om 16.00 uur is Jan Paul Schutten, schrijver, te gast bij Stadspoort Cultura, Molenstraat 45 te Ede. Schutten is de schrijver van het boek Graaf Sandwich en komt bij Cultura over zijn boek vertellen. De entree is gratis en inschrijven is onnodig.


Foto: Pixabay

Deel deze pagina: