Live Live

Discussie over kunst is goed en roept emoties op

Gepubliceerd: Donderdag 15 februari 2018 13:36

Discussie over kunst is goed en roept emoties op

"Paar weken geleden hebben wij de campagne afgetrapt. Dat deden wij in de stadspoort. Ik heb toen een schilderij geschilderd met als titel de Roos. Ik zou niet willen zeggen dat ik schilder. Kreeg ook wel wat opmerkingen dat het soms kinderlijk was, maar goed ik heb mijn best gedaan. De aftrap van de campagne bestond uit een workshop rozen schilderen. De roos is ons symbool het leek ons daarom goed om op deze manier te beginnen. Het was naïeve kunst van mij, maar dan bedoel ik mijn schilderij", aldus Harry van Huijstee van de PvdA.

Van Huijstee is lijsttrekker van de Edese PvdA die op dit moment 2 zetels heeft in de Edese raad. "Kunst en cultuur is van belang. Het gaat over wie je bent. Waar je naartoe wil. Het gaat over het verleden. Het gaat over wie je had kunnen zijn. Er moet zeker aandacht zijn voor kunst en cultuur. Ik vind het erg mooi dat dat kan in Cultura, maar ook zo'n project als de Edesche concertzaal, die zichzelf moet redden. Die zijn eigen broek ophoud. Mensen maken iets, dat is leuk. Kunst en cultuur, het heeft aandacht. Lijkt er misschien niet op, maar het is zeer zeker belangrijk. Wij behandelen dit in ons programma als cultuur. Foodmuseum? Mooie aanvulling denk ik. De aandacht er voor is goed. Wij kijken als Ede als Foodvalley hoe voeden wij mensen over 50 jaar.
Daarnaast een foodmuseum zou een mooie aanvulling zijn. De openbare kunst, ik vind dat goed, mooi dat dat groeit. Wij moeten niet overal over willen beslissen. Goed dat sommige kunst wij ook niets over te zeggen hebben. Discussie over kunst is goed. Roept emoties op". Harry van Huijstee sprak over kunst en cultuur in het EDE FM programma studio c, luister hier naar het hele interview:

https://soundcloud.com/edefm/harry-van-huijstee-pvda-over-kunst-en-cultuur

Deel deze pagina: