Live Live

Diefstal uit kerk en reeks inbraakpoingen: Edenaar mogelijk naar inrichting

Gepubliceerd: Vrijdag 11 oktober 2019 11:30

Diefstal uit kerk en reeks inbraakpoingen: Edenaar mogelijk naar inrichting

EDE - Een 38-jarige verdachte van een reeks inbraken en diefstallen in Ede hoorde donderdag de zogenoemde ISD-maatregel tegen zich eisen. Dat betekent dat het Openbaar Ministerie hem naar een inrichting voor stelselmatige overtreders wil sturen.

De Edenaar wordt ervan verdacht in februari dit jaar de toegangsdeuren en een raamkozijn van de Beatrixkerk te hebben geforceerd en met een valse sleutel het kerkelijk bureau te zijn binnengedrongen. Er werden computers gestolen.

De Protestantse Gemeente Ede, eigenaar van de kerk, zegt voor 7500 euro schade te hebben geleden. 'De dief dacht waarschijnlijk de collecteopbrengst te kunnen stelen, maar die bewaren we daar niet. We hebben maatregelen getroffen om inbraak in de toekomst te voorkomen', aldus penningmeester Harm van der Meij.

Mogelijke veelpleger

De Edenaar wordt ook verdacht van andere inbraken in Ede, of pogingen daartoe. Zo zou hij in april weer z'n slag geslagen hebben in de Bettelkerk. Daarbij werden een computer en bladblazer gestolen.

De 38-jarige man zou een maand later ook geprobeerd hebben in te breken bij verzorgingshuis De Bethanie. Daarbij zou hij gestolen sleutels hebben gebruikt en de toegangsdeur hebben geforceerd van de parkeergarage en bergingen die bij het verzorgingshuis horen. Hij maakte niets buit.

Verder wordt hij verdacht van pogingen tot inbraak in onder meer de Rijwielshop Ede-Wageningen en cafetaria Kebab House.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland
 
De Beatrixkerk in Ede. Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: