Live Live

Dermatoloog aan het werk in huisartspraktijk

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 13:54

Dermatoloog aan het werk in huisartspraktijk

EDE- Het afgelopen jaar onderzocht Peter Arnold, dermatoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei, niet alleen in het ziekenhuis patiënten maar ook bij drie huisartspraktijken, zo meldt het ziekenhuis donderdag in een persbericht.

Arnold onderzocht hen daar samen met de betreffende huisarts. Volgens de Gelderse Vallei is het een voordeel dat de patiënt niet de gang naar het ziekenhuis hoeft te maken, bovendien doet de huisarts ervaring op met verdachte huidafwijkingen. Vanwege die voordelen wordt de proef vanaf januari 2019 uitgebreid naar andere huisartspraktijken. 


Voordelen

Huisarts Hilde van der Poorte was lid van de projectgroep en vertelt: ‘Doel van deze werkwijze is om patiënten goede zorg dichtbij huis te bieden en huisartsen handvaten te bieden om onderscheid te maken tussen huidafwijkingen die wel of niet behandeld moeten worden door de dermatoloog. Zo kunnen we onnodige verwijzingen naar het ziekenhuis voorkomen.’ Bij een behandeling via de huisarts hoef je niet voor eigen risico kosten op te draaien.

Positief voor patiënt, huisarts en specialist

De uitkomsten van de proef zijn besproken in de Stuurgroep Regionale Zorgagenda, een samenwerkingsverband tussen Menzis, Huisartsen Gelderse Vallei, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Zorgbelang Gelderland. Naast de huisarts en specialist zijn ook de patiënten positief  over de uitkomsten.
 
Vervolg in de regio 

Vanaf januari 2019 gaan meerdere dermatologen van de vakgroep dermatologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei voor een periode van vier maanden, om de twee weken een middag in verschillende huisartsenpraktijken meewerken om ook hier hun kennis over te brengen. Praktijken in Wageningen, Veenendaal en Ederveen hebben zich hiervoor opgegeven.
 
Foto: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Deel deze pagina: