Live Live

Debat vliegroutes Tweede Kamer

Gepubliceerd: Donderdag 28 september 2017 13:50

Debat vliegroutes Tweede Kamer

Donderdag wordt het debat over de vliegroutes boven de Veluwe voortgezet in de Tweede Kamer. Vorige week woensdag werd er ook over gedebatteerd. Wethouder Leon Meijer is ook vandaag in Den Haag om over het debat te bloggen. Die blog is hier te volgen.

Woensdagavond was er in de Reehorst een informatieavond over de vliegroutes. Daar waren zo'n 450 mensen aanwezig. Eén van de boodschappen die het publiek te horen kreeg, was dat het geluidsniveau van de overvliegende vliegtuigen binnen de wettelijke norm van maximaal 48 decibel. Veel publiek was achteraf ontevreden over de informatieavond.

Dinsdag werd bekend dat het niet alleen om vertrekkende vliegtuigen gaat, maar dat ook de aanvliegroutes mogelijk boven de gemeente Ede komen. Dat betekent meer vliegbewegingen. De wethouder was daar niet over ingelicht. Op EDE FM zei hij: "Ik zou het netjes vinden als het Ministerie je dan belt en zegt er komt nog een route over je gemeente heen. Maar dat mag je zelf als wethouder uitpuzzelen uit een Tweede Kamerbrief. De Provincie steunt me hierin, ook die moesten zoeken in de kamerbrief. Zij zeggen ook dat het op zijn minst beter gecommuniceerd had moeten worden.

Deel deze pagina: