Live Live

De natuuronderzoekers

Gepubliceerd: Donderdag 16 januari 2020 12:22

De natuuronderzoekers

EDE - Op het IVN Ede programma stonden tot nu toe niet veel kinderactiviteiten. Anne Dijkzeul en Scilla Köhlinger willen daar verandering in brengen met zes IVN. activiteiten in 2020.

'Het is juist heel belangrijk dat kinderen meer naar buiten gaan. Als kinderen van de natuur gaan houden is de kans groot dat dit ook zo blijft in hun volwassen leven. Bijzondere bomen, insecten en dieren zullen ook in de toekomst de bescherming van mensen die van de natuur hebben leren houden goed kunnen gebruiken.' 


Kinderen genieten wel op een andere manier dan volwassenen van het buiten zijn. De meeste kinderen willen geen wandeling maken en verhalen horen over alles wat er te zien is. Ze willen geen kijknatuur, maar beleefnatuur. Anne en Scilla bieden de kinderen allerlei spelletjes en activiteiten in de bossen rond Ede aan vanuit natuur thema’s. Tijdens het spel of de activiteit worden bijzondere ontdekkingen gedaan waar de begeleiding van de activiteit veel over kan vertellen. Zowel Anne als Scilla hebben veel ervaring met het werken met kinderen in de natuur.

Zondag 19 januari Primitief vuur maken 

De eerste activiteit van de Natuuronderzoekers is 'Primitief vuur maken'. Vuur kunnen maken is eeuwen lang van levensbelang geweest voor mensen. Tijdens deze activiteit leren de deelnemers wat de kinderen vroeger ook moesten leren over vuur. Hoe werd er vuur gemaakt, waarom was vuur zo belangrijk, waar haalde de mensen hun materialen vandaan, wat is een tonderzwam en wat is tondel? De kinderen horen dit allemaal. Daarna gaan de kinderen zelf in groepjes van vier aan de slag om vuur te maken met een fire steel.

We beginnen om 10.00. De activiteit is voor ouders met kinderen van 8 -12 jaar, 12 kinderen maximaal en honden zijn niet toegestaan.

Opgave en info per mail: denatuuronderzoekers.ivnede@gmail.com.

Na opgave volgt info over verzamelpunt/ locatie. Materiaalkosten € 2,00 Duur 2 uur. 

Foto ter illustratie: Pixabay


Deel deze pagina: