Live Live

De natuur in rust in bosgebied de Sysselt

Gepubliceerd: Vrijdag 08 november 2019 21:25

De natuur in rust in bosgebied de Sysselt

EDE - De boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseren op zaterdag 16 november een herfstwandeling door bosgebied De Sysselt. Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht.

Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niets te zien valt in het bos. Dat beeld klopt niet. De takken zijn kaal, waardoor het landschap en ook vogels beter zichtbaar zijn. En aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar zullen ontluiken. Tijdens deze excursie ga je samen met de boswachters kijken en ontdekken hoe je aan de takken kunt zien welke boomsoort het is.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Dr. Hartogsweg aan de zuidzijde van De Sysselt. Duur ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p. kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813 of Anita Leeuwis, tel. 06-24594294.

Routebeschrijving
Neem op de doorgaande Klinkenbergerweg tussen Ede en Bennekom bij de stoplichten ten zuiden van station Ede-Wageningen de afslag naar de Akulaan (het ENKA-terrein op). Voor fietsenwinkel ˜De Fietser™ de weg naar links volgen. Vervolgens rechtdoor over een tijdelijke betonplaten verbindingsweg tot vlak voor het spoor. Je komt dan op de Dr. Hartogsweg en slaat hier rechtsaf. Deze weg volgen tot aan de viersprong met aan de rechterhand de Weefboom naar rechts en aan de linkerhand de toegangsweg naar De Sysselt. Links afslaan naar de toegangsweg van De Sysselt en de spoorwegovergang en het wildrooster passeren. vóór de witte slagboom ligt de parkeerplaats. Let op: wanneer je een zandpad oprijdt ben je te ver doorgereden

Deel deze pagina: