Live Live

De Hoge Veluwe staat centraal in televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 09:58

De Hoge Veluwe staat centraal in televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing

In het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is de komende maanden elke week een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe, dat meldt de organisatie VisitVeluwe dinsdag in een persbericht. Het programma is elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur te zien.

Toeren door afwisselend landschap


In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ toert de tuinman Lodewijk Hoekstra wekelijks in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. Lodewijk vertelt in zijn items alles over de geschiedenis van het Park. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de prachtige natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan twintig plaatsen op de Veluwe.

Boswachter Henk Ruseler neemt de presentator mee Het Nationale Park De Hoge Veluwe in om te vertellen over het mooie afwisselende landschap en de vele dieren die er leven, zoals herten, moeflons, maar ook hele kleine dieren zoals kevers en sprinkhanen.

Tijdens de bezoeken van Lodewijk op de Veluwe staan geschiedenis, kennis, groen, water en doen centraal. Hij zal onder meer de plaatsen Wageningen, Rheden, Nijkerk, Kootwijk, Eerbeek, Apeldoorn, Barneveld, Scherpenzeel en Loenen bezoeken. 

Foto: VisitVeluwe
Deel deze pagina: